Imatge de la façana de La Inexplicable, la llibreria que es veu obligada a tancar les portes

Tanca definitivament un estimat negoci de Barcelona: «És el projecte de la meva vida»

El comerç tancarà per sempre les portes el pròxim 1 d'octubre

Tanca un dia per l'altre, un nou negoci a la ciutat de Barcelona. Es tracta de la llibreria La Inexplicable, situada al número 78 del carrer de Galileu del barri de Sants. Tal com han anunciat, el tancament definitiu tindrà lloc el pròxim 1 d'octubre. Així ho ha avançat Betevé .

Gràcies a una entrevista del Tot Barcelona a la propietària del local, Glòria Arquillo, hem pogut conèixer els motius del seu adéu definitiu. Segons explica, es veu obligada a tancar per sempre després de 6 anys en actiu, principalment per la caiguda de les vendes.

Un adéu amarg

Encara que La Inexplicable, no només s'ha vist obligada a tancar les portes per aquest motiu. Tal com afirma Arquillo al mitjà Tot Barcelona, també ha influenciat molt l'augment dels preus, com ara el dels lloguers, a més de l'obertura d'una altra llibreria.

«El motiu és sobretot matemàtic. El tancament de comerços de barri s'està donant a tot Barcelona», assegura la propietària de La Inexplicable. Unes paraules que posen sobre la taula que els petits comerços i de proximitat es troben a la corda fluixa.

«Gent, aquí no ens podem enrotllar per què el que volem dir no és possible. Així que resumint, veniu l'1 d'octubre a celebrar els gairebé 6 anys de La Inexplicable. Tanquem amb cerveses, llibres i rialles, per favor!», van publicar el 9 de setembre passat al compte de Twitter.

«És el projecte de la meva vida»

Segons afirma el mitjà esmentat anteriorment, Glòria Arquillo, desprèn molta tristesa en haver d'acomiadar-se d'un dels seus grans somnis. Tot i que recorda amb alegria els seus inicis i tota la il·lusió i l'esforç que va posar en emprendre aquest negoci.

«És el projecte de la meva vida. És una cosa que sempre m'havia fet il·lusió. Tot i que no ha acabat sortint bé, ho vaig aconseguir», confessa. A més, Arquillo no ha volgut perdre l'ocasió per recordar i agrair tots aquells que han passat per la llibreria i li han donat el seu suport.

«M'emporto les clientes, les comerciants i les veïnes del barri, els transportistes, les persones del món editorial...», conclou.