Pista de gel de l'Skating Club.

Tanca un espai mític i cinquantenari de Barcelona: Hi construiran un supermercat

La pista de gel Skating Club de Barcelona, tancada arran de la pandèmia de Covid-19, serà ara un supermercat de la cadena Carrefour

Tancament traumàtic d’un local mític de Barcelona. La pista de gel Skating Club de Barcelona, situada al número 168 del carrer de Roger de Flor ha tancat les portes per sempre.

Així ho han avançat el Llaura i fonts de l’Ajuntament de Barcelona. L’empresa propietària del local de patinatge ha sol·licitat un permís d’obres d’adequació del local per a transformar-lo en un supermercat.

L'empresa Carrefour ha llogat l'espai per a construir-hi un supermercat

Les mateixes fonts han assenyalat que, «pel que sembla, serà del grup Carrefour», que ha llogat l'espai. Tot i això, desconeixen si les obres han començat o ja han finalitzat. I és que la setmana passada es va tramitar una pròrroga de vigència del comunicat diferit, que autoritza l’empresa per a executar obres menors no estructurals per a adequar un espai de fins a 1.299 metres quadrats.

El Skating, situat al districte de l’Eixample, es va inaugurar el 15 de desembre de 1974. Foren dos germans que van decidir obrir una pista de gel a Barcelona. Anys després, la vídua d'un d'ells va assumir el negoci i va modernitzar les instal·lacions.

Aquesta setmana, quan ja fa més d’un any que el local està tancat arran de la pandèmia, s’ha sabut que després de 47 anys d'història la pista de gel no tornarà a obrir més. De fet, la seva pàgina web tampoc està disponible.

L'arribada de la Covid-19 va paralitzar l'activitat a la pista de patinatge. Si més no, el que semblava un tancament temporal s'ha acabat convertint en el tancament definitiu del negoci.

Una decisió que sembla que fa mesos que és presa. El diari Ara ha explicat que durant el confinament l'empresa va obrir un expedient de regulació temporal d'ocupació a la trentena de treballadors.