Tovallola a la porta d'una rentadora

Posar la rentadora en horari nocturn pot comportar una denúncia dels veïns

La companyia d'assegurances Arag alerta que la molèstia reiterada pel soroll pot acabar amb un recurs als tribunals

Utilitzar la rentadora durant la nit pot comportar una demanda dels veïns si la molèstia és reiterada i supera l’establert per la normativa municipal. Aquest és l’advertiment que ha transmès a través d’un comunicat Arag, companyia d’assegurances i serveis de defensa jurídica i assistència en viatge.

El cert és que la reestructuració recent del sistema de tarifes d’electricitat ha aixecat polseguera. Inclou noves franges de preus intermedis, a les primeres hores del matí, el migdia i la nit. S’hi mantenen les hores vall entre setmana, des de mitjanit fins a les vuit del matí.

El manteniment d’aquest període de despesa més barata, precisament, ha provocat que la darrera setmana se l’hagi relacionat amb el trasllat de part del consum energètic.

La molèstia reiterada pel soroll pot acabar amb una denúncia als tribunals

En aquest sentit, l’advocat de la companyia Arag, Javier Sanguino, explica que una molèstia puntual no pot implicar més que una conversa conciliadora entre veïns. Però si el soroll es fa habitual, el propietari d’un habitatge pot demanar per escrit al president de la comunitat una junta extraordinària per a abordar el problema.

En cas que el conflicte persisteixi, la primera passa serà l’enviament d’un requeriment fefaent, tal com un telegrama. En cas que les demandes siguin desateses, es pot fer una queixa a l’Ajuntament, per a estudiar la mediació o la sanció. Aquesta serà factible sempre que es vulnerin les ordenances municipals que fixen els horaris límit d’emissió de sorolls.

En darrera instància, l’afectat pot recórrer als tribunals. En aquest cas concret, Javier Sanguino recomana oferir proves, com per exemple presentar un informe de mesurament acústic per revelar si se superen els decibels permesos.