El comerç Calçats Palou de Barcelona, tanca les seves portes per sempre

Tanca una històrica i estimada botiga catalana: més de 80 anys oberta i un trist final

El cèlebre comerç va abaixar les persianes a finals del mes de gener

Nou tancament sorpresa d'una històrica botiga catalana. El cert és que en els darrers anys, no deixen de tancar establiments emblemàtics de casa nostra. La pandèmia del coronavirus, el conflicte bèl·lic a Ucraïna i l'augment dels preus dels lloguers són alguns dels fets que fan insostenible que aquests petits comerços puguin tirar endavant.

El passat mes de gener, un cèlebre comerç de Barcelona va anunciar el seu tancament definitiu. Així ho va comunicar el mitjà Tot Barcelona. L'establiment en qüestió, és la botiga Calçats Palou, situada al número 65 del carrer de l'Hospital. En ple centre del barri del Raval de la ciutat comtal. 

Calçats Palou, va obrir les portes l'any 1941 de la mà del seu fundador, Josep Palou Buxo. En aquest comerç, hi van treballar tres generacions de la família Palou, però malauradament la seva continuïtat no ha estat possible. Més de 80 anys d'història van posar punt final tot just el mes passat. 

«La claveguera de Barcelona»

Lluís Nicolau Palou, finalment va tancar el negoci del seu avi. Així ho va anunciar al mitjà barceloní esmentat anteriorment, on també va declarar els motius per fer-ho. «Quan el meu avi va obrir, el barri era de gent treballadora i honesta, i així durant molts anys. Però desgraciadament, ara al Raval ja no hi ha vida de barri», deia el botiguer. 

També va declarar que les vendes han disminuït de manera exponencial, ja que als anys vuitanta i noranta, venien una mitjana de 130 parells de sabates al dia mentre que ara, amb prou feines arribaven a vendre'n una vintena. «No hi ha un teixit veïnal definit», apuntava Lluís Nicolau. 

A més, el botiguer feia unes declaracions molt reveladores sobre la situació del barri del Raval de Barcelona. «El barri del Raval s'ha convertit en la claveguera de Barcelona, que l'Ajuntament tolera perquè així la resta de zones estan preservades». Així, Palou posava sobre la taula que el consistori ha deixat morir aquesta estimada zona de la ciutat.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp 

Una dependenta va ser assassinada

Lluís Nicolau Palou, també va parlar sobre la inseguretat que hi ha al barri. «Hi ha robatoris constants i la dependenta que fins ara tenim ha de dur un cúter a la butxaca per seguretat», anunciava. I no només això, sinó que va relatar un esgarrifós episodi d'una treballadora, la qual va morir assassinada l'any 2017. «Va ser assassinada al pis de dalt de la botiga a mans del seu marit», va explicar. 

A més, Palou va manifestar que l'Ajuntament de Barcelona ha permès que instal·lessin un hotel al costat de la botiga. Fet que ha fet molt de mal al comerç. Amb tot, ha estat impossible mantenir en vida aquesta estimada botiga, la qual va tancar definitivament les portes en el mes de gener.