Imatge del metro de Barcelona

Anuncien tancaments durant 10 dies en una línia del metro de Barcelona

La línia 5 del metro de Barcelona estarà tallada entre Vilapicina i Diagonal per obres | Els talls seran entre el 9 i el 18 d'abril coincidint amb la Setmana Santa

El metro de Barcelona es veu abocat a nous talls. TMB ha anunciat que executarà, a partir del proper cap de setmana, les obres previstes de millora de la línia L5 del metro de la ciutat comtal. Les obres obligaran a interrompre la circulació de trens entre Diagonal i Vilapicina entre el dissabte 9 d'abril i el dilluns 18 d'abril.

Les obres es faran durant la Setmana Santa i, amb el canvi, TMB pretén «millorar la puntualitat, incrementar l’oferta de trens i millores en les freqüències de pas i oferir també més confort i qualitat als passatgers». 

A més, durant aquests dies de Setmana Santa, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reforçarà el servei de la resta de línies de metro, de les línies regulars de bus, D50 i H8 i facilitarà «diverses alternatives de transport». 

Pla general de l'interior de l'estació de metro de Santa Eulàlia
TMB farà dos talls al metro de Barcelona al llarg d'aquest 2022: un ara, i l'altre a l'estiu. | ACN

Un segon tall previst per a l'estiu

Les vies es van instal·lar fa més de 60 anys i necessiten una renovació. Aquestes es van instal·lar l'any 1960 i TMB preveu, per aquest any 2022, dues grans parades per renovació del servei. 

La primera serà durant aquesta Setmana Santa, mentre que la segona serà al llarg de l'estiu. Tot i això, encara no se n'ha especificat la data exacta d'aturades. Amb les obres, TMB renovarà 3 km de vies obsoletes. 

TMB es renova: 83 nous autobusos elèctrics

Més enllà de la renovació del metro, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha obert el procés per comprar 83 autobusos elèctrics de bateries per al transport públic de l'àrea de Barcelona, en la que serà la comanda més gran que s'ha fet a la capital catalana. 

El pressupost base de la licitació puja a 58,3 milions d'euros i està previst que els vehicles es lliurin en diferents remeses entre l'abril i el setembre de 2023, segons va informar TMB aquest en un comunicat. 

Per la presidenta de l'empresa, Laia Bonet, aquesta inversió suposa «un pas important en l'adopció d'energies verdes per a la mobilitat», ja que els nous vehicles substituiran autobusos que de 15 anys d'antiguitat i que funcionen amb dièsel.