Imatge de la pastisseria collboni de Palamós

Tanca una pastisseria catalana després de 136 anys oberta: «Ningú vol seguir»

El negoci es veu obligat a baixar les persianes

Una altra mítica pastisseria catalana tanca les portes. Avui dia, cada cop són menys els locals de fa dècades que encara segueixen endavant. Malauradament, cada cop són menys.

Ara ha estat la famosíssima Pastisseria Collboni de Palamós qui tancarà, demà, 9 de setembre, les portes de manera definitiva. Situada al número 42 del carrer Major, l'establiment ha estat obert durant 136 anys.

El tancament de la pastisseria confirma el que era un secret de domini públic: els negocis familiars es veuen obligats a tancar per falta de relleu. Així doncs, la Pastisseria Collboni es veu obligada a tancar perquè no han trobat ningú que vulgui seguir amb el negoci.

L'augment de preus i la competència amb la pastisseria industrial és un altre dels factors que juga contra aquest model de negoci. La realitat és que per a les pastisseries ha esdevingut un autèntic repte el fet de sobreviure.

TV3 ha volgut donar veu a la problemàtica, i també als propietaris, que han explicat que són uns dies molt tristos.

Imatge de la pastisseria collboni de Palamós
Els propietaris no han trobat ningú per seguir amb el negoci. | Google Maps

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

136 anys d'història

El local ha estat obert durant 136 anys. L'obrador del Baix Empordà va obrir el 1888, i ara, 136 anys després, posa el punt final a la seva història.

«No hem pogut trobar ningú que vulgui seguir. La família no vol seguir i els treballadors tampoc, ja passen dels seixanta i per a un parell d'anys que els queden, han dit que no», explica Montse Ponsa, propietària.

En ser preguntats per la gent jove han assegurat que tampoc. «Cada vegada hi ha menys gent jove que vingui a demanar feina, no volen aquesta feina».

«Es treballa en uns horaris i uns dies que normalment és quan la gent fa més festa. Treballar divendres, dissabte i diumenge no agrada a ningú. Cada cop hi ha menys gent que s'interessi per a aquesta feina» han detallat.

A més, han indicat que són «uns dies molt tristos». «Sentim tristesa per la gent, et diuen que no tanquis i això et costa. Et costa perquè després de 136 anys, que hàgim de tancar nosaltres l'empresa..., però és clar, les circumstàncies ens porten a això», han afegit.

Després de conèixer la notícia, milers de veïns s'han acostat fins a la pastisseria per comprar els últims pastissos. Aquest divendres tancaran el negoci i demà, dissabte 9 de setembre, faran una 'festa' per acomiadar-se dels clients.

El tancament se suma al d'altres establiments que ja han baixat la persiana a les comarques de Girona. De fet, en els darrers 10 anys han tancat 100 pastisseries. D'aquesta manera, la Pastisseria Collboni s'acomiadarà dels clients més fidels aquest dissabte, 9 de setembre.