Pastisseria Fàbrega

Tanca l'emblemàtica pastisseria Fàbrega de Barcelona: 63 anys i un trist final

El negoci va obrir l'any 1959

Pastissos, tortells, bombons i dolços de tota mena. Aquestes eren les especialitats de la mítica Pastisseria Fàbrega de Barcelona.

L'establiment, situat al carrer de Sant Antoni del barri del Raval de la ciutat comtal, va abaixar les persianes permanentment dijous passat 31 de març.

63 anys en actiu

El negoci de tota la vida, ha hagut de tancar després de 63 anys obert, des de 1959, per un problema de salut del propietari, Jordi Fàbrega.

Segons informa 'Betevé', al tancament del negoci s'hi ha sumat la falta d'un relleu a la família que es posés al capdavant del projecte.

El negoci s'ha mantingut al peu del canó superant, així, les crisis econòmiques dels darrers anys. Una de les més severes: la pandèmia de la covid-19.

Tristesa entre els veïns del barri

Han sigut molts els quals davant la trista notícia, han volgut mostrar el seu suport a la cèlebre pastisseria.

A més, la plataforma digital Twitter ha servit d'altaveu per diversos clients, els quals han dedicat boniques paraules per a la família Fàbrega.

El petit comerç en perill

Encara que la Pastisseria Fàbrega hagi tancat les portes per un problema de salut, no és cap secret que el petit comerç d'arreu de Catalunya està en perill.

Les contínues crisis econòmiques viscudes i l'obertura de grans superfícies estan fent molt de mal al comerç local.

Opinions de tota mena

En aquest sentit, el passat mes de gener, el petit comerç va encetar una campanya de rebaixes, però amb opinions dividides arran de la pandèmia

Alguns comerciants de barri van apuntar que aquest any serà «molt més positiu» que l'anterior i confien que les rebaixes seran el tret de sortida d'un exercici marcat per la recuperació. 

«Ara començarem a veure la llum i normalitzar situacions que no s'han donat en els últims dos anys», va comentar la responsable de la botiga de roba Sant Antònia, Emma Frigola, a l'ACN. 

Els negocis més propers al centre, en canvi, afronten aquest 2022 amb incertesa. 

«Som conscients que la situació és dolenta, que no rebem ajudes per part de les administracions [...] i que encara tenim el record de l'any passat», apuntava la gerent de la botiga de calçat Queisalós.