Sala Barts Barcelona

Tanca per sorpresa una de les sales més mítiques de Barcelona: polèmica amb Colau

Avui serà la seva última nit

Última nit en què la 'Sala Barts' romandrà oberta tal com la coneixem ara. Ja que aquesta, tanca per discrepàncies davant les noves condicions de l'Ajuntament de Barcelona.

The Project, encarregat de la gestió del local fins al moment, abandona aquest diumenge la 'Sala Barts' després que decidís no presentar-se al concurs públic convocat per l’Ajuntament de Barcelona

Polèmica amb l'Ajuntament de Barcelona

Segons la promotora, les discrepàncies amb «el detall i el contingut» del nou concurs per a la gestió del teatre, que limita l'ús a la música, feien «inviable» la continuïtat del projecte, basat en la «transversalitat i la multiescena». 

Qui s’encarregarà de la gestió de l’espai seran les cooperatives Quesoni, L'Afluent i la Sala Upload que van guanyar la licitació, segons va informar el consistori. 

El darrer espectacle portat per The Project a la Sala Barts ha estat el passat divendres amb la proposta infantil ‘Luli Pampín’.

El guanyador

El projecte guanyador que gestionarà l’espai porta per títol 'Músiques en Paral·lel' i proposa un ús «intensiu» de la sala amb una fórmula que conjuga qualitat, vincle amb el sector local i internacional. 

La iniciativa de les tres cooperatives aposta per nous elements de programació vinculats a l'educació, la innovació, l'experimentació i la proximitat.

▶️ La prohibició de Barcelona a les seves platges per aquest estiu

El concurs

Les bases del concurs per a la gestió de la sala demanaven als candidats un projecte encarat a «un centre de programació, producció artística i cultural, realitzant suport al teixit musical, les arts escèniques i la creació de la ciutat».

En aquest sentit, el consistori destaca que el projecte 'Músiques en Paral·lel' relaciona les dues sales amb una programació «molt coherent i complementària» i demostra «un gran coneixement» del territori i de la realitat cultural de la ciutat.

Les tres cooperatives han presentat «cartes de suport» al projecte d'entitats «tan rellevants» com el Taller de Músics, Xamfrà, l'ESMUC, la Fundació Tor Raval o la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona, entre altres.

El projecte guanyador també ha presentat la millor oferta econòmica. 

Les bases recullen un cànon fix anual d'un mínim de 30.000 euros i l'oferta presentada per Quesoni, L'Afluent i la Sala Upload l'augmenta fins a 91.000. 

A més s'ha compromès a destinar 20.000 euros a projectes vinculats amb l'ensenyament i 20.000 a projectes de producció.