Una perruqueria de Tarragona en una imatge d'arxiu

El tancament de les perruqueries durant l'estat d'alarma dispara la compra de tints de cabell

En grans supermercats com Bonpreu i Esclat, la venda d'aquest producte ha crescut un 130%

La  imatge personal  també preocupa durant el confinament i, especialment, ara que ja es pot començar a sortir al carrer. Amb les perruqueries tancades, el tint de cabell és un dels productes més sol•licitats tant en grans supermercats com en petites drogueries. És el cas de la botiga Regina, a Manresa, on tot i que, en general, les vendes s'han reduït un 80%, la demanda d'aquest producte s'ha doblat.

«Estic acostumada a anar a la perruqueria cada setmana, i ara porto uns cabells que em fa cosa sortir al carrer. Avui provaré de tenyir-me tot i que em fa por perquè no ho he fet mai», explica la Roser Torras, una  clienta. En el cas del grup Bon Preu i Esclat, la venda dels tints s'ha incrementat un 130% respecte fa un any.

Obertura de perruqueries en la Fase 0

En l'anomenada Fase 0 del pla de desescalada, la fase de preparació, està contemplada l'obertura amb limitacions dels comerços i en ells s'inclou un dels negocis més enyorats des de l'inici de l'estat d'alarma: les perruqueries. El proper 4 de maig podran obrir les perruqueries, encara que accedir-hi no serà tan fàcil com es podria esperar.

I és que la condició que posa el govern per a la reobertura de les perruqueries és que l'atenció a client sigui de forma individual i amb cita prèvia, i davant la gran quantitat de sol·licituds que tenen les perruqueries, es presenta un  problema  que complicarà l'accés al servei: overbooking, és a dir, les quilomètriques  llistes d'espera que hi ha en moltes perruqueries.

La  incertesa plana principalment sobre aquesta fase de preparació, perquè de cara a la Fase 1 prevista per l'11 de maig si s'especifica que es permetrà l'obertura de les perruqueries amb un aforament limitat al 30% i amb una distància mínima de dos metres entre clients. Per ara, però, segueixen els dubtes sobre la Fase 0.