Tanquen un accés a l'estació de FGC de plaça de Catalunya per obres de millora durant un mes

Al mateix temps, les andanes de les vies 1 i 2 també quedaran fora de servei durant l'agost

Les obres a l'estació de FGC de plaça de Catalunya, a Barcelona
El vestíbul de la rambla de Plaça de Catalunya de FGC queda tancat durant tot un mes | cedida

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) tancarà l'accés del vestíbul Rambla de plaça de Catalunya per les obres d'ampliació i millora de l'estació fins al 31 d'agost, segons ha informat aquest dilluns la companyia, que ha afegit que amb aquests treballs es podrà millorar la capacitat de la línia Barcelona-Vallès i guanyar espai per als usuaris. Mentrestant, al llarg d'aquest mes d'agost, caldrà utilitzar l'accés al vestíbul de Bergara.

Així mateix, també estarà fora de servei fins al 9 de setembre l'ascensor del vestíbul Rambla i les persones amb mobilitat reduïda hauran d'utilitzar a Pelai-Bergara. També estan fora de servei durant aquest temps les andanes de les vies 1 i 2. D'aquesta manera, tots els trens entren per les vies 3, 4 i 5, que assumeixen el 100% de les circulacions.

Els canvis a l'estació de plaça de Catalunya no alteraran les freqüències dels trens

Aquest canvi no provoca cap alteració de les freqüències. L’actuació a les vies consisteix a allargar-les per aconseguir la distància de seguretat suficient perquè els trens puguin realitzar l’entrada automàtica a l’estació.Aquesta maniobra és necessària per posar en marxa l’increment de freqüències a la línia Barcelona-Vallès, a partir de l’arribada de les 15 noves unitats el 2021, que permetrà que en hora punta hi hagi trens a Terrassa (S1) cada 5 minuts, trens a Sabadell (S2) cada 5 min, a més dels trens al ramal Tibidabo (L7). En paral·lel, s’està remodelant completament el vestíbul per guanyar espai i fer més funcional l’estació. El vestíbul creixerà dels 470 metres quadrats actuals fins als 533.

Primer dia d'obres a l'L1 del Metro de Barcelona

Aquest dilluns han començat les obres a l'L1 del metro entre les estacions de Santa Eulàlia i l'Hospital de Bellvitge, uns treballs que s'allargaran fins al dissabte 29 d'agost per dur a terme una sèrie de millores a la infraestructura. Durant els pròxims dies, hi haurà un servei de bus llançadora entre els dos punts que pararà a totes les estacions del tram afectat amb el mateix horari de metro.

Tot i que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va emetre diversos comunicats durant els últims dies, la majoria dels usuaris habituals de la línia s'han assabentat de la modificació del servei avui mateix. «Ens ha agafat desprevinguts», reconeix l'Angie Rodríguez, una usuària que es desplaça habitualment des de l'Hospitalet fins a Glòries.


Comentaris

envia el comentari