Tanquen els emblemàtics Cinemes Méliès

Les conseqüències de la Covid-19 i les males condicions de la finca, entre els motius de la decisió

Imatge dels Cinemes Méliès, a Barcelona, 15/07/2020
A causa del coronavirus, els cinemes s'han vist obligats a tancar | Catalunya Diari

Els cinemes Méliès tanquen les portes després de 24 anys per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19 i les males condicions de la finca, segons ha avançat el diari 'Ara'. De fet, el rètol del cinema ubicat al 102 del carrer Villarroel ja ha estat retirat

Programació amb gran varietat de cinema

Les dues sales del cinema van obrir les portes per primera vegada el 20 de desembre del 1996 amb la pel·lícula 'El gran carnaval', de Billy Wilder. Com expliquen a través del seu web, és un equipament compromès «des del seu inici amb el cinema de qualitat» amb una programació que oscil·lava entre el cinema clàssic i el cinema europeu, alternatiu i d'estrena. Al llarg de la història ha obtingut diversos guardons, com el Sant Jordi l'any 1996 i el Ciutat de Barcelona el 2003.

Des del 2005 els Méliès formaven part de la Confederación Internacional de Cines de Arte y Ensayo (CICAE) i de la xarxa d'Europa Cinemas. El 19 de desembre del 2006, en la V edició dels Premis Barcelona de Cinema es va reconèixer la seva tasca cultural atorgant el Premi Carles Duran al seu fundador Carles Balagué.

El 2 de juny del 2011 el cinema va patir un incendi que el va obligar a tancar temporalment les seves portes, fins a la seva reobertura el 5 de gener del 2012. També ha patit incidents com una inundació o l'esfondrament del sostre de la sala 2.

Moltes lamentacions per la pèrdua per part de molts barcelonins

Ara, amb la notícia del tancament, són molts els aficionats al cinema i la cultura que lamenten aquesta emblemàtica pèrdua barcelonina. 


Comentaris

envia el comentari