Diverses persones de festa en una discoteca

Tanquen 3 conegudes discoteques a Catalunya perquè no poden complir les mesures

Discoteques com Cocoa, Titus Carpa o Arena Classic tanquen temporalment «per por a ser criminalitzades»

La Fecasarm lamenta que discoteques com Cocoa, Titus Carpa o Arena Classic, entre d'altres, hagin de tancar de forma temporal «per por a ser criminalitzades». En un comunicat publicat aquest dijous, la patronal assenyala que les restriccions imposades a l'oci nocturn per impedir l'increment de contagis de covid-19 siguin «impossibles de complir» i demana substituir-les «urgentment» per tests previs amb l'objectiu de «crear espais segurs i millorar la incidència acumulada». 

Lamenten que pagaran «els plats trencats de tots els contagis»

En el mateix escrit, la Fecasarm creu que el sector de l'oci nocturn té «tots els números d'haver de plegar els plats trencats de tots els contagis» i alerta que la reducció de l'oferta legal «farà disparar encara més l'oci nocturn il·legal i descontrolat».

Per la patronal, la Generalitat està perdent «una oportunitat d'or» per rebaixar la pràctica de l'oci nocturn il·legal i reduir la incidència acumulada en el col·lectiu dels joves. «Moltes persones que van als locals legals també es reuneixen amb les mateixes persones en altres espais on no existeix traçabilitat, i per això qualsevol contagi o brot que es notifiqui d'un grup que ha estat als nostres locals serà injustament atribuït a nosaltres», comenta el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas.

«L'única manera de poder-nos defensar seria que se'ns sotmetés el dret d'admissió a la presentació d'un test negatiu previ», afegeix.

La FECASARM reclama tests per accedir als locals

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha celebrat que la Generalitat plantegi obrir aviat la vacunació per als joves de 16 a 29 anys com una mesura per combatre l'augment de contagis. 

Tot i això, alerta que aquesta no és una solució «immediata» al problema, ja que fins que no s'assoleixi la vacunació del 70% d'aquest col·lectiu amb la pauta completa passaran prop de dos mesos. 

Per aquest motiu, l'entitat ha reclamat implementar tests previs per accedir als locals d'oci nocturn per detectar casos en una fase precoç de la cadena de contagis i aïllar-los. «Si ens tanca, l'oci nocturn il·legal i descontrolat augmentarà encara més», alerta el secretari general de l'entitat, Joaquim Boadas.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.