Fotografia de dos camions de bombers del parc de Bombers de Sant Feliu

Tanquen el parc de Bombers de Sant Feliu de Llobregat per dos casos sospitosos de coronavirus

El parc preveu reobrir demà dijous

Els Bombers de la Generalitat  han tancat aquesta tarda de dimecres, 22 de juliol, el parc de Sant Feliu de Llobregat per dos possibles contagis de Covid-19. Fins ara, cal dir que no havien presentat cap mena de símptoma, però han sabut que havien estat en contacte amb una persona que ha donat positiu en el virus i estan a l'espera de les proves PCR per descartar el seu contagi. D'aquesta manera, també han hagut de confinar la resta de treballadors que tenien el mateix torn. 

El parc preveu reobrir demà dijous, quan l'empresa encarregada de la neteja i desinfecció de l'establiment hagi realitzat les tasques pertinents. Mentrestant, els Bombers han reforçat els parcs de Cornellà  i Martorell  per compensar la indisponibilitat del de Sant Feliu.

Tanquen una escola per un cas positiu

Paral·lelament, l'escola Avenç  de  Sant Cugat del Vallès (Barcelona) ha decidit tancar un casal d'estiu -nens entre 3 i 4 anys-, després que un dels menors que participa en les activitats hagi donat positiu per coronavirus. Una decisió que ha pres el centre com a mesura de prevenció, tal com han detallat fonts de l'escola aquest dimecres a Europa Press, després d'assegurar que han informat la Conselleria de Salut i la resta de famílies que han tingut contacte amb el menor perquè facin una quarantena de 15 dies.

L'escola ha recalcat que ha complert amb totes les mesures sanitàries durant el desenvolupament de l'activitat i que, un cop confirmada la infecció d'un dels usuaris, i davant la possibilitat que hi hagi més casos, ha optat per suspendre-la dues setmanes abans d'acabar.

Una escola de Tarragona suspèn el casal d'estiu

A més, l'Escola Saavedra de Tarragona  ha suspès el casal d'estiu preventivament després de confirmar que una persona de l'equip de l'escola ha estat «en contacte estret» amb una persona que ha donat positiu en Covid-19. La persona en qüestió ja es troba en aïllament domiciliari i està pendent de fer-se la prova PCR per comprovar si està infectada de coronavirus.

Com a mesura de prevenció i tal com estableix el protocol, l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, que organitza els casals d’estiu, ha comunicat a les famílies la situació. Els ha comunicat que s'ha suspès el casal fins a nou avís i també ha informat que la persona que està en confinament no és de l'equip de lleure del casal i no havia tingut contacte amb els infants; però forma part del centre educatiu i, per precaució, s’han suspès les activitats, a l’espera dels resultats del PCR.