YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els restaurants de Catalunya que no se'n salven: els que estiguin en centres comercials han de tancar

Els bars, restaurants i gimnassos que estiguin en centres comercials hauran de tancar fins l'11 de gener

Pla mitjà d'una cambrera netejant una taula d'una terrassa del bar Las Euras a la plaça de la Vila de Gràcia
Els bars i restaurants que es trobin en centres comercials sí que hauran de tancar a Catalunya   | ACN

És una autèntica odissea, una espècie de prova de supervivència. Els bars i restaurants de Catalunya han rebut avui la notícia que hauran de tancar a les 15.30 hores durant aquest període nadalenc. Una solució a mitges que els salva del tancament i permet que serveixin esmorzars i dinars. Això sí, hi ha una sèrie de restaurants que no se salvaran a Catalunya: els dels centres comercials.

El Govern ha decidit aquest dilluns que hi haurà una excepció i tot aquell bar o restaurant que estigui a l’interior d’un centre comercial haurà d’abaixar la persiana. La decisió ha agafat per sorpresa també als gimnasos d’aquests espais, ja que també hauran de tancar (com a mínim) fins l’11 de gener. La decisió torna a tocar de ple a centres comercials, que tot just dilluns passat començaven a veure la llum en poder reobrir després de diverses setmanes de tancament per mirar de frenar contagis de Covid-19.  

Un tancament a mitges

La subsistència de bars i restaurants quedarà reduïda als àpats matinals. Podran obrir de 7.30 a 9.30 del matí i de 13 a 15.30 del migdia; i només podran servir esmorzars i dinars. A més a més, cal comentar que sí que es podrà fer el servei de sopar, tot i que haurà de ser sempre per a recollir a l’espai o per enviar a domicili. Els bars i restaurants podran obrir a les 19 hores per fer aquest servei.

 

Més vigilància als bars

El Govern, finalment, ha anunciat que reforçarà "el pla d'inspeccions" i els controls per garantir el compliment de les restriccions per reduir els contagis de covid-19. El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans perquè «es pot enganyar la norma, però no el virus».

Aragonès ha dit que per «vetllar pel compliment» de les restriccions s'ha encarregat a Interior que reforci els controls, «no tant amb voluntat sancionadora, sinó per donar sentit a la majoria que compleix escrupolosament amb les indicacions».


Comentaris

envia el comentari