Imatge d'arxiu del cirurgià espanyol Pedro Cavadas

Una de les universitats més prestigioses confirma la predicció de Pedro Cavadas

El cirurgià espanyol va afirmar que la vacuna trigaria «diversos anys» en arribar a tota la població

Un estudi dut a terme per investigadors de la Universitat Johns Hopkins, a Maryland, als Estats Units, dona la raó a les tesis del doctor i cirurgià Pedro Cavadas sobre una de les seves prediccions en relació amb la vacuna de la Covid-19. Tot i les nombroses crítiques que ha rebut per part de diferents sectors i personatges públics de la societat espanyola, Cavadas sempre ha estat molt clar a l'hora de parlar sobre la pandèmia de la Covid-19

El cirurgià espanyol, que el mes de gener va ser acusat d'«alarmista i propagador de rumors» per avisar sobre la «perillositat» que podia provocar la Covid-19, també va afirmar que la vacuna per posar fi a la pandèmia trigaria «diversos anys a arribar a tota la població». Ara, una de les universitats més prestigioses dels Estats Units confirma la seva predicció. 

La predicció de Cavadas que ara confirma la Universitat Johns Hopkins

L'estudi de la Universitat Johns Hopkins, fet públic a la prestigiosa revista mèdica britànica 'British Medical Journal (BMJ)', apunta que un quart de la població mundial no podrà accedir a la vacuna contra la Covid-19 fins a l'any 2022. Aquesta predicció està dins de l'interval assenyalat pel cirurgià Pedro Cavadas,  que ja va avisar al mes de setembre que «primer es vacunarà a la part rica de la població mundial, i passaran molts anys fins que s'aconsegueixi vacunar als 5.000 o 6.000 milions de persones que hi ha al món».

Les «incerteses» respecte a l'arribada de la vacuna 

Tot i anar contra corrent en alguns temes, s'està demostrant que els estudis científics confirmen les prediccions de Cavadas. Així doncs, l'estudi signat pels investigadors de la Universitat Johns Hopkins, avisa que els aspectes logístics del pla de vacunació contra la Covid-19, tindran la mateixa complicació que els experts han necessitat abordar en els últims temps per aconseguir una vacuna segura i eficaç.

L'informe realitzat per aquesta prestigiosa universitat nord-americana, ha estudiat la capacitat de producció de fins a tretze empreses farmacèutiques i les compres de vacunes contra el coronavirus comunicades pels països desenvolupats. L'estudi adverteix de les «incerteses» sobre l'arribada de les vacunes a un de quatre habitants del planeta. Aquesta teoria va ser defensada pel doctor Pedro Cavadas fa tres mesos. 

Dures crítiques cap al cirurgià Pedro Cavadas

Tot i encertar en les seves teories, el cirurgià ha estat criticat pels seus companys de professió. Com a exemple, el president de l'Associació Espanyola de Vacunologia, Amós García Rojas, va qualificar a Pedro Cavadas de «cirurgià plàstic magnífic, un dels grans genis d'aquesta especialitat a Espanya, però possiblement no està preparat per parlar del procés de producció d'una vacuna».

Una de les seves últimes prediccions va ser la de  l'octubre, quan el doctor Cavadas va alertar d'alguns efectes secundaris de les vacunes i va parlar entre ells de l'encefalitis, a més d'assenyalar els seus dubtes sobre els terminis que donava el govern per a l'administració de les dosis contra la Covid-19 al nostre país.

Segons ha assenyalat el polèmic cirurgià valencià, «no es pot mentir a la població, i no entenc que es faci. La realitat és que és metafísicament possible que hi hagi una vacuna testada, però es necessiten anys». Segurament, aviat sortirem de dubtes sobre el que va avançar el doctor Pedro Cavadas.