Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els Bombers de la Generalitat, durant un simlacre en un aeroport de Catalunya

Tanquen 4 destacades zones de Catalunya per l'elevat risc d'incendi

Activat el nivell 3 del Pla Alfa a 60 municipis de vuit comarques

Alerta amb els focs. Aquest dimarts, i en principi fins aquest dimecres, bona part de Catalunya es troba en risc alt d'incendis. Per aquest motiu, s'ha activat el nivell 3 del Pla Alfa. Un pla que, a hores d'ara, afecta 60 municipis catalans, de fins a 8 comarques diferents, repartides per tot el territori. 

Activat el Pla Alfa a 60 municipis

La Direcció General dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya ha activat, per aquest dimarts, el nivell 3 del Pla Alfa en 60 municipis de vuit comarques. Es tracta de 20 municipis de l'Alt Empordà, 9 de l'Anoia, 7 de l'Alt Penedès, 7 del Vallès Occidental i 6 del Bages. També 6 del Baix Llobregat, 3 del Baix Penedès i 2 de l'Alt Camp.  

Alhora, els Agents Rurals tancaran els accessos a quatre massissos catalans, concretament al Parc Natural del Cap de Creus, Montserrat, Montmell-Marmellar i l'Albera. També es reforçarà la vigilància a la Catalunya Central i la Noguera, zones on les darreres hores hi han caigut més llamps.

L'activació del nivell 3 del Pla Alfa implica la suspensió de totes les activitats amb risc d'incendi forestal. En aquest sentit s'han suspès 96 autoritzacions que havien estat concedides per aquest passat dilluns i 216 activitats per avui dimarts.

Des del cos dels Agents Rurals també han enviat 869 missatges a maquinistes que estan treballant en la campanya de la sega. Se'ls ha avisat amb la intenció de reforçar les mesures de prevenció i la recomanació d'aturar els treballs en els períodes de màxima insolació.


Activació del pla INFOCAT

Aquest dilluns es va reunir el comitè tècnic del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT). En aquesta trobada es va decidir activar en fase d'Alerta el Pla INFOCAT davant l'elevat risc d'incendis que es preveu fins dimecres. Davant aquesta situació, Protecció Civil també ha fet una crida a la ciutadania per evitar situacions de risc en l'entorn forestal.

Setze dotacions dels Bombers treballen en un incendi a Riner

Avui dimarts, un total de 16 dotacions dels Bombers treballen en un incendi de conreu no segat i vegetació forestal a Riner (Solsonès), a la zona Pla de Godall. L'àrea afectada va cremar també el 1998 i la vegetació s'ha regenerat senes cap tractament. Això fa que els bombers hagin d'obrir camí amb una motoserra per poder fer l'extinció amb aigua. Els Bombers van rebre l'avís poc després de la una de la matinada.