Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge duna persona en un ordinador amb una targeta de crèdit i un marc de fotos amb diners

Si tens una d'aquestes targetes, estàs d'enhorabona: les avala el Banc d'Espanya

El Banc d'Espanya dona el seu vistiplau a un tipus de targetes específiques per fer les compres online amb seguretat

Comprar per Internet ha esdevingut una cosa habitual. No obstant això, fer servir les nostres targetes habituals pot comportar riscos de ciberseguretat. Per això, el Banc d'Espanya recomana un tipus de targeta específic per fer-ho.

El problema amb les normals és que, en posar les dades de la targeta per pagar, podem caure a les cada vegada més freqüents estafes online. Per reforçar la seguretat, ara l'organisme comparteix un consell clau.

Aquestes són les targetes que recomana el Banc d'Espanya

Des del Banc d'Espanya recomanen als usuaris de compres en línia utilitzar targetes de prepagament per a compres puntuals. Sobretot, si es desemborsarà una gran quantitat de diners. Així, es redueix el risc.

El seu avantatge principal rau en el fet que són capaços d'oferir una capa de seguretat extra, ja que limiten la despesa a què hagi estat recarregada de forma prèvia. D'aquesta manera, els delinqüents mai no et robaran tots els teus diners.

Una dona ensenya una targeta de crèdit, amb un munt de targetes al fons
Les targetes prepagament són recomanables en compres grans i puntuals | Dean Drobot, ValentynVolkov de Getty Images

Targetes de prepagament, útils i fàcils de recarregar

Les targetes de prepagament es poden convertir en grans aliades quan farem compres grans, però poc habituals. És el cas, per exemple, de l'adquisició de dispositius electrònics, reserves d'hotels o vols.

Per fer-les servir, l'usuari només ha de carregar la targeta amb l'import que vol. Després, la farà servir en aquestes compres en línia pendents fins que s'acabi el saldo. El prepagament també és una bona manera de controlar la despesa en tot moment.

Principals avantatges d'usar targetes de prepagament

Encara que l'anterior és un dels grans avantatges de les targetes de prepagament, també n'hi ha d'altres que cal tenir en compte:

  • Major seguretat: només cal carregar-les amb els diners que vulguis per fer la compra, evitant el robatori de dades i de diners.
  • Control de despeses: en carregar-les amb l'import desitjat, seràs tu qui decideixis quan i com gastar els diners. És una bona manera de no caure en les compres compulsives.
  • Autenticació reforçada: les targetes de prepagament inclouen sistemes d'aquest tipus, com ara la verificació per SMS, perquè puguis confirmar cadascuna de les compres.
  • Sense compte bancari: al contrari que les habituals, aquestes targetes no han d'estar associades a un compte bancari per funcionar. Això en facilita l'ús.