'Tarragona Ciutat de Castells' omple de curiosos diades i assajos

La sisena edició d'aquesta iniciativa per apropar els castells als turistes ja és un èxit, tant pel nombre d'assistents com per la quantitat d'actuacions celebrades

Els primers mesos de la sisena edició de 'Tarragona Ciutat de Castells' han confirmat que la iniciativa, que vol acostar el món casteller als turistes, és tot un èxit entre aquells que visiten la ciutat. El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha volgut fer balanç de la campanya en la seva recta final, destacant el fet que diverses de les actuacions i assajos han estat plens durant els mesos de juny, juliol i els primers dies d’agost.

La plaça de les Cols i el pla de la Seu han sigut l’escenari d’exhibicions de les quatre colles castelleres de la ciutat —cada dimecres, durant l’estiu—, augmentant la xifra de 7 a 10 actuacions comparat amb l’edició del 2017.  Els assajos que cada dimarts i divendres han ofert els Xiquets de Tarragona al Pati Jaume I de l’ajuntament  han arribat diverses vegades al seu aforament màxim, de 40 persones.  

        

L’Ajuntament veu reforçada la seva aposta castellera

L’augment de públic a tots els actes que s’han dut a terme al llarg de l’estiu reforça l'aposta que van fer des de l’Ajuntament de Tarragona per convertir els castells en patrimoni turístic de la ciutat,  d'ençà que engeguessin aquesta iniciativa de promoció del món casteller l'any 2013.

Imatge d'un dels assajos dels Xiquets de Tarragona dins de l'ajuntament
Imatge d'un dels assajos dels Xiquets de Tarragona dins de l'ajuntament | Txell Roig

 

La tinent d’alcalde de Turisme i Estratègies de Ciutat, Imma Rodríguez, explicava que amb 'Ciutat de Castells' «Tarragona guanya qualitat i autenticitat com a destinació» i feia èmfasi en el fet que l’esforç que estan fent per intensificar la seva promoció «està donant fruits tant a les actuacions com especialment als assajos, que enguany estan resultant més reeixits que mai».   

Una experiència que s'allargarà fins a l'octubre

Una experiència com aquesta seria impossible si no comptés amb el suport i la participació de les quatre colles de la ciutat, els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Totes quatre agrupacions s'han repartit les exhibicions celebrades fins ara, tot i que en els pròxims dies hi haurà com a novetat l'actuació d'una colla de fora de la ciutat, els Nois de la Torre

El 22 d'agost el Pla de la Seu acollirà la colla torrenca en  una de les últimes cites de 'Tarragona Ciutat de Castells' d'enguany. El 29 d'agost, amb l'actuació dels Xiquets del Serrallo i el 5 de setembre, amb els Xiquets de Tarragona, es tancaran les exhibicions programades.

Fins al 14 de setembre, també es podrà continuar assistint als assajos d'aquesta última colla, tot plegat en un any casteller culminarà amb una nova edició del Concurs de Castells de Tarragona, els dies 6 i 7 d'octubre.