La Guàrdia Urbana de Tarragona augmenta la seva presència a la Part Alta

L'equip de govern pren la mesura amb caràcter «dissuasiu» i per reforçar la presència de la Urbana a «zones turístiques»

Creixia el rumor a la ciutat que la Part Alta  s'havia transformat en territori de caça de pispes  i altres espècies que aprofitaven, sobretot, l'arribada  dels creueristes  per fer el seu particular agost. El tercer tinent d'alcalde i responsable de seguretat ciutadana, el socialista Javier Villamayor, ha volgut posar-hi remei  com més aviat millor anunciant la posada en marxa  de l'oficina mòbil  de la Guàrdia Urbana  de Tarragona a la Part Alta.

«Cerquem amb aquesta actuació posar en marxa un seguit de mesures de prevenció i dissuasió decarteristes  i autors de petits furts, tal com hem fet a les platges» ha explicat a TarragonaDigital Villamayor. «Així mateix també volem facilitar i agilitzar la tasca administrativa de tramitació de denúncies, informar visitants  i turistes  amb tríptics en el seu idioma i reforçar la presència de la Guàrdia Urbana a zones turístiques», ha afegit el també tinent d'alcalde tarragoní.

La Part Alta, punt d'atracció turística

L'arribada de creuers al Port de Tarragona ha servit per recuperar la Part Alta com un pol d'atracció turística a escala internacional. Cada divendres de temporada turística, els visitants es deixen sorprendre per la ciutat, com s'explicava en aquest reportatge de TarragonaDigital. Ara bé, la sorpresa a vegades anava acompanyada d'una altra no tan agradable.

«Sí que és cert que hem detectat  un increment dels petits furts a la Part Alta» ha declarat Javier Villamayor. L'altra policia amb competències en seguretat ciutadana, els Mossos d'Esquadra, han informat aquest mitjà que «per la nostra distribució territorial no podem desgranar les dades fins a nivells de barris, com seria el cas de la Part Alta».

«L'oficina mòbil de recepció de denúncies de la Guàrdia Urbana ha sigut molt ben rebuda i per això la mantindrem fins Santa Tecla». L'oficina compta amb dos agents  i el servei es complementa amb els dispositius que realitza la guàrdia urbana juntament amb mossos d'esquadra, amb patrullatge de proximitat i tasques policials de paisà.