Tarragona dona el tret de sortida a la seva Festa Major en honor a Santa Tecla

La Festa Major de Tarragona dura uns deu dies i forma una part elemental de l'àmbit tradicional de la ciutat

Tarragona a les festes de Santa Tecla 2019
Les festes de Tarragona conclouen el 24 de setembre amb la tronada final de Festa Major | Facebook Aj. Tarragona

Amb la segona quinzena del mes de setembre, Tarragona es prepara per acollir la Festa Major en honor a la seva patrona, Santa Tecla. Una festa popular i participativa que es remunta al 1321 i que el 1996 va ser declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, i el 2002 Festa d'Interès Turístic Nacional pel Govern espanyol.

Actualment Santa Tecla ja no és només un seguit de celebracions festives i religioses durant el mes de setembre. Aquesta festivitat ha crescut espectacularment fins a combinar el vessant més tradicional, espectacles de grans artistes i activitats promogudes pel teixit social de la ciutat.

La festa major de Tarragona té una durada aproximada d'uns deu dies i ésuna part elemental de l'àmbit tradicional de la ciutat. Entre elles es troba el seguici popular, format per diversos elements de dansa, bèsties, entremesos, representacions al·legòriques, balls parlats, foc i músics populars. També destaca el paper de les quatre colles castelleres de la ciutat i les associacions i entitats de Tarragona, que participen amb les seves pròpies propostes.

Tarragona a les festes de Santa Tecla 2019
Tots els actes de la festivitat s'han adaptat a les mesures higièniques i de seguretat | Facebook Aj. Tarragona

El programa d'actes creix i canvia any rere any, però sempre s'estructura a partir d'unes activitats que es mantenen fixes en cada edició i que configuren la seqüència ritual i tradicional de les festes de Tarragona.

Enguany, a causa de la situació excepcional que estem vivint per la pandèmia, els actes de la festivitat s'hauran d'adaptar a un seguit de mesures higièniques i de seguretat. Hi haurà balls cantats, pirotècnia, concerts, i per descomptat, el pregó i tot sense tocar el carrer, evitant aglomeracions. Només es podrà assistir als actes previstos al programa amb reserva prèvia i hi haurà dispositius de seguretat que asseguraran que es compleixin les normes.

Si vols conèixer totes les activitats que acull la Festa Major de Tarragona, visita el programa d'actes i apunta't!


Comentaris

envia el comentari