ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Els taxistes de Barcelona ajornen la marxa lenta prevista per aquest dimarts

La notícia arriba després de la reunió dels representants del sector amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per aquest dilluns a Madrid

Una manifestació de taxistes amb un vehicle en primer pla amb llum verda encesa
Els taxistes han convocat una marxa lenta a Barcelona per al pròxim 22 de setembre | cedida

Élite Taxi ha desconvocat la marxa lenta prevista per aquest dimarts per protestar contra la manca d'ajudes i de regulació del sector arran de l'impacte que ha tingut la pandèmia en el col·lectiu. Segons ha explicat el coordinador i portaveu de l'associació, Tito Álvarez, la mobilització queda ajornada després que els representants del sector hagin estat convocats a una reunió amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per aquest dilluns a Madrid per analitzar la situació i consensuar una fulla de ruta amb diferents punts. La manifestació d'aquest dimarts havia de sortir des de les terminals de l'aeroport i arribar fins a la Plaça de les Glòries amb una marxa lenta per la Gran Via.

La setmana passada, Élite Taxi va celebrar eleccions per dirigir l'associació i la candidatura de Tito Ávarez en va resultar guanyadora, amb el 63% dels vots davant 'Élite, la alternativa eres tú', amb el 30% del suport. La resta, el 7%, van ser vots en blanc.

Més de la meitat de clients menys per culpa de la pandèmia

Álvarez va explicar el passat 9 de setembre que els descensos de la demanda com a conseqüència de la pandèmia s'havien situat entre el 50% i el 75% i que això havia abocat al taxi en una situació desesperada en què els taxistes se senten «abandonats i maltractats». El coordinador d'Élite Taxi va criticar que el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, hagués dissenyat una «estratègia perquè les ajudes al sector del taxi i molts altres sectors no arribin mai ja que els criteris per optar-hi fan totalment impossible que els taxistes se'n puguin beneficiar».

Una altra de les demandes que des de fa temps reclama el sector és una regulació de l'oferta en uns mesos en què la demanda ha caigut entre un 50% i un 75%. En aquest sentit, critiquen el «desgast innecessari» causat per la manca de regulació per part de l'AMB i l'Institut Metropolità del Taxi.


Comentaris

envia el comentari