Els taxistes de Barcelona preparen mobilitzacions pel 21-D

Protesten contra la moratòria que estableix el reial decret del govern per regularitzar les llicències VTC

Els taxistes, durant la protesta d'avui a Barcelona
Els taxistes de Barcelona també protestaran durant el 21-D  | CatalunyaDiari.cat

L’associació de taxistes Élite ha sol·licitat un permís per celebrar concentracions de rebuig el pròxim 21 de desembre a Barcelona contra la moratòria per als conductors amb llicència VTC perquè s’adaptin a les normatives de les comunitats fins a arribar a la ràtio 1/30, que estableix la limitació de donar una llicència VTC per cada 30 taxis.

Aquest decret va ser aprovat el passat 28 de setembre pel Consell de Ministres i convalidat pel Congrés fa unes setmanes. Aquesta mesura va arribar després de les diverses vagues de taxis que es van fer a finals d’agost d’aquest mateix any.

Els taxistes diuen prou

La mobilització del pròxim 21 de desembre es vol fer coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a la Llotja de Mar. Concretament, es volen realitzar les protestes a plaça del Taxi i al passeig de Gràcia entre Gran Via i plaça Catalunya.

En relació a la ràtio 1/30 Élite ha generat un comunicat on critica que el text «no posa cap impediment perquè entrin totes les VTC sol·licitades» i per això fa una crida al sector per «posar de manifest el descontentament» mitjançant una concertació «pacifica» i una assemblea per explicar els motius de la protesta i les «accions a seguir». La protesta se suma a les mobilitzacions que preparen el CDR arreu de Catalunya contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona i que podrien col·lapsar les principals vies catalanes. Com a mesura preventivael govern espanyol enviarà 400 antidisturbis a Catalunya durant la jornada del 21-D.

Élite també avisa que «el malestar del sector va cada vegada en augment», i afegeix «Veiem com ens van arraconant, engolint i la situació comença a ser insuportable. Creiem que és el moment de fer arribar a totes les administracions que el taxi no està ni adormit ni vençut».

Renfe i Adif convocarà vaga pel 21 de desembre
Renfe i Adif convocarà vaga pel 21 de desembre | Cedida

 

Renfe i Adif també convoquen vaga pel 21 de desembre

Comissions Obreres (CCOO) ha anunciat dues jornades de vaga a Renfe i Adif per al divendres 21 de desembre i el dilluns 7 de gener, coincidint amb l’operació de sortida i entrada de les vacances.

Es tracta d'unes jornades de vaga convocades a tot l'Estat, i que serviran, segons el sindicat, per protestar contra la falta de generació de llocs de treball a les companyies ferroviàries públiques. CCOO ha denunciat la «continuada disminució de les plantilles», i ha exigit al ministeri de Foment espanyol que reverteixi l'actual situació, convocant una reposició «molt superior al 100%» de les reposicions dels llocs de treball perduts anualment per baixes i jubilacions dels treballadors. 


Comentaris

envia el comentari