Els taxistes de Barcelona preparen mobilitzacions pel 21-D

Protesten contra la moratòria que estableix el reial decret del govern per regularitzar les llicències VTC

L’associació de taxistes Élite ha sol·licitat un permís per celebrar  concentracions de rebuig el pròxim 21 de desembre a Barcelona contra la moratòria per als conductors amb llicència VTC perquè s’adaptin a les normatives de les comunitats fins a arribar a la ràtio 1/30, que estableix la limitació de donar una llicència VTC per cada 30 taxis.

Aquest decret va ser aprovat el passat 28 de setembre pel Consell de Ministres i convalidat pel Congrés fa unes setmanes. Aquesta mesura va arribar després de  les diverses vagues de taxis que es van fer a finals d’agost  d’aquest mateix any.

Els taxistes diuen prou

La mobilització del pròxim 21 de desembre es vol fer coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a la Llotja de Mar. Concretament,  es volen realitzar les protestes a plaça del Taxi i al passeig de Gràcia entre Gran Via i plaça Catalunya.

En relació a la ràtio 1/30 Élite ha generat un comunicat on critica que el text «no posa cap impediment perquè entrin totes les VTC sol·licitades» i per això fa una crida al sector per «posar de manifest el descontentament» mitjançant una concertació «pacifica»  i una assemblea per explicar els motius de la protesta i les «accions a seguir». La protesta se suma a les mobilitzacions que preparen el CDR arreu de Catalunya contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona i que podrien col·lapsar les principals vies catalanes. Com a mesura preventiva el govern espanyol enviarà 400 antidisturbis a Catalunya  durant la jornada del 21-D.

Élite també avisa que «el malestar del sector va cada vegada en augment», i afegeix «Veiem com ens van arraconant, engolint i la situació comença a ser insuportable. Creiem que és el moment de fer arribar a totes les administracions que el taxi no està ni adormit ni vençut».

Renfe i Adif convocarà vaga pel 21 de desembre
Renfe i Adif convocarà vaga pel 21 de desembre | Cedida

 

Renfe i Adif també convoquen vaga pel 21 de desembre

Comissions Obreres (CCOO) ha anunciat dues jornades de vaga a Renfe i Adif per al divendres 21 de desembre i el dilluns 7 de gener, coincidint amb l’operació de sortida i entrada de les vacances.

Es tracta d'unes jornades de vaga convocades a tot l'Estat, i que serviran, segons el sindicat, per protestar contra la falta de generació de llocs de treball a les companyies ferroviàries públiques. CCOO ha denunciat la «continuada disminució de les plantilles», i ha exigit al ministeri de Foment espanyol que reverteixi l'actual situació, convocant una reposició «molt superior al 100%» de les reposicions dels llocs de treball perduts anualment per baixes i jubilacions dels treballadors.