IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Està en la ruïna: La important cadena espanyola de pizzeries que tancarà pel coronavirus

La coneguda marca de menjar ràpid estima que necessita entre 95 i 115 milions d'euros per garantir la viabilitat econòmica

Repartidor de Telepizza amb l'uniforme vermell habitual
La cadena espanyola de pizzes està a punt de la fallida absoluta | Catalunya Diari

La llarga quarantena per l'emergència sanitària del coronavirus ha portat moltes empreses a la ruïna i també ha posat en dificultats a d'altres, incloses importants multinacionals, que tenen problemes per tirar endavant. És el cas d'una coneguda cadena espanyola de pizzeries que ha deixat de pagar el lloguer dels seus locals per falta de liquiditat.

Es tracta de Telepizza, la multinacional espanyola d'alimentació amb més de trenta anys en el sector veu com les seves bonificacions, propietat del fons de capital de risc KKR, s'enfonsen un 30%. Una situació que s'ha vist reflectida després de mantenir una reunió amb els seus inversors, a qui se'ls ha comunicat la delicada situació en què es troba a causa del confinament.

Situació molt complicada

La situació és tan extrema que Telepizza ha suspès el pagament del lloguer dels seus locals, tant les quotes d'abril com les de maig, i ha portat la companyia a revisar el seu pla de negoci i l'aliança que va forjar l'any passat amb Pizza Hut .

A principis de maig, l'agència de qualificació de risc Moody's va rebaixar els títols de la cadena de menjar ràpid fins al 56% del seu valor nominal, en advertir la dràstica caiguda de les seves vendes, cosa que ha portat a Telepizza a demanar als bancs un crèdit urgent de 20 milions d'euros per fer front a les seves despeses corrents.

L'empresa també ha demanat un refinançament del deute, que ascendeix a 335 milions d'euros. Segons les dades del primer trimestre, oferts divendres passat, Telepizza ha perdut 6,6 milions d'euros pel tancament forçós dels seus locals: al gener i febrer les seves vendes van créixer un 1,2%, fins als 96 milions, però a l'abril i maig va ingressar 20 milions.

Necessita més de 95 milions

L'indicador EBITDA, que s'utilitza per calcular el resultat brut de l'explotació d'una empresa, assenyala un enfonsament del 80% fins als quatre milions d'euros davant els 18 milions de l'any anterior, situant-se en números vermells durant el mes d'abril amb uns 800.000 euros negatius, tot i que aquesta no és la pitjor notícia.

El pitjor és que Telepizza està fent caixa en una mitjana d'entre 30 i 35 milions, per la qual cosa s'ha quedat amb efectiu per entre 50 i 55 milions a finals de maig. Els gestors creuen que necessiten entre 95 i 115 milions d'euros per garantir la viabilitat del negoci i el més probable és que el fons KKR faci una nova inversió.

Anant cap a la fallida i presos de la desesperació, els propietaris han posat l'empresa en mans de K & E i Houlihan Lokey per dur a terme una reestructuració, mentre que els bonistes han contractat els serveis de PJT Partners.


Comentaris

envia el comentari