Muntatge d´un fons amb una carretera en plena pluja, una imatge de Mario Picazo parlant i una rodona amb un mapa meteorològic

«Temperatures més fredes i tempestes»: Mario Picazo avança els canvis que arriben ja

En qüestió d'uns dies s'espera una caiguda dels valors tèrmics

Mario Picazo porta bones notícies per als pròxims dies. A l'últim tram de la setmana el temps patirà un important canvi, amb caiguda de les temperatures i l'aparició de precipitacions.

En qualsevol cas, encara caldrà esperar unes quantes jornades fins que arribi aquest descans tèrmic. Indica al seu pronòstic d' eltiempo.es que «ens espera una altra setmana d'intensa calor», amb els termòmetres «per sobre del que és habitual». Aquesta situació serà més acusada entre dilluns i dijous.

Tot i això, el meteoròleg adverteix de les variacions per a la recta final de la setmana, cosa que agrairan els que «ho estiguin passant malament per aquesta intensa calor». Detalla que hi ha «altes pressions dominant el panorama, fet que significa moltes hores d'insolació», a més d'«aire càlid que continua arribant d'Àfrica».

Para especial atenció en «els fronts que continuen arribant per l'Atlàntic». Per dijous «s'espera un que entrarà pel nord-oest i que deixarà precipitacions».

Muntatge d´una dona davant d´un ventilador amb molta calor al costat de la imatge d´un termòmetre amb altes temperatures
Mario Picazo assegura que a partir de diumenge baixaran les temperatures | Getty Images

Afirma que podria ser «la clau de la porta que donarà lloc a un aire més fred. Sobretot amb vista a la recta final de la setmana». Mario Picazo afegeix que «amb aquest aire fred i els fronts que es colen veurem acumulacions de precipitacions importants».

Seran més acusades principalment al nord, a punts de Catalunya, Pirineus i en zones del Cantàbric. També s'esperen tímides tempestes que podrien deixar xàfecs en punts de muntanya.

El temps variarà a partir de divendres

Mario Picazo explica que «gran part de la setmana estarà dominada per masses d'aire càlid». Això afectarà tota la Península, les Balears i fins i tot les Canàries. Als mapes «s'aprecia l'aire fred que es va colant i que a partir de divendres entra pel nord-oest».

Els canvis tèrmics es començaran a apreciar sobretot durant el diumenge i començaments de la setmana següent. Això sí, de moment caldrà tenir paciència. Ens esperen en aquesta arrencada «dies calorosos amb temperatures de més de 40ºC al sud».

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

El meteoròleg fins i tot adverteix que hi haurà «nits que són més càlides que durant el dia al nord». Això dona mostres de l'enorme xafogor que se suportarà durant la franja nocturna.

Dimarts tindrem «temperatures elevades, calor vergonyosa a la nit i més fresca a mesura que ens acostem al nord». En un bon nombre de capitals de província es depassaran els 35º-40ºC. Els avisos taronges afectaran Andalusia occidental, Castella-la Manxa, Extremadura, Aragó, Navarra, sud de Madrid i punts de Catalunya.

Els canvis es deixaran notar sobretot a partir de dissabte i diumenge. Ho atribueix a un front que divendres s'aproximarà pel nord-oest amb una borrasca. «És la clau que fica l'aire fred que arriba del nord», indica. A més, això provocarà «pluges intenses al nord, est peninsular i Mediterrani», destaca.

L'aire càlid d'origen africà s'anirà retirant de mica en mica i hi haurà menys hores d'insolació. Això desencadenarà una caiguda dels valors tèrmics.

Caiguda de fins a 15 graus

La caiguda dels termòmetres serà important. En el cas de Madrid, per exemple, passarà dels gairebé 38-40ºC d'aquest dilluns i dimarts fins als 25ºC de la setmana següent. Per tant, la diferència s'elevarà entre 13 i 15 graus.

En qualsevol cas, caldrà estar «pendents d'aquesta situació». Recomana a la població que tingui paciència, perquè l'«aire fresc va arribant» i només caldrà suportar «calor intensa durant 4 o 5 dies». Tot i això, s'ha d'entendre que ens trobem a l'agost i que la «calor continua sent notícia a moltes zones d'Espanya».