Pluja

Tempestes imminents a tot Catalunya: 25 comarques en perill

Risc de tempestes a gran part de Catalunya

El temps a Catalunya torna a fer de les seves i sembla que avui tindrem una tarda moguda en diversos punts del territori pel que fa a grans xàfecs. D'aquesta manera, les tempestes s'apoderaran de gran part del territori català ben entrada la tarda.

Avui, especialment de cara a aquesta tarda, el temps farà un gir de 180 graus. Així ho ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya a les seves xarxes socials.

«Avui les tempestes faran acte de presència a molts indrets de l'interior del territori, especialment avançada la tarda».

25 comarques en perill

Segons les primeres informacions proporcionades pel Servei Meteorològic de Catalunya, 25 comarques es troben en situació de perill pel que fa a la intensitat de pluja.

Així doncs, les comarques on les precipitacions poden ser molt abundants són: la Terra Alta, Ribera d'Ebre, Baix Camp, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, les Garrigues, el Segrià, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Noguera, la Segarra, l'Anoia, l'Alt Penedès, el Bages, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Moianès, la Selva, Osona, el Solsonès, el Berguedà, la Garrotxa, el Ripollès  i la Cerdanya.

Mapa temps Catalunya
Hi ha un elevat risc en més de 20 comarques. | @meteocat

Activat el Pla Inuncat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dijous l’alerta del Pla Inuncat per la previsió de pluges a gran part del territori a partir del migdia i fins a la nit.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu xàfecs intensos, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts a tot Catalunya i especialment a les comarques centrals, vallesos i comarques gironines a la tarda. Ja de cara al vespre es concentraran sobretot a la meitat sud del territori.

Les pluges podran anar acompanyades de tempesta i fenòmens de temps violent com fort vent, calamarsa, esclafits o tornados.

De fet, durant la nit passada, els Bombers han atès més d’una vintena d’avisos a la comarca del Segrià relacionats amb el temporal. Cap persona ha resultat ferida i s’ha intervingut en caigudes d’arbres i elements no estructurals a la via pública.

Protecció Civil recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi, i també en les activitats a l’aire lliure.

En aquest sentit, avisa que cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.