Imatge d'una sortida de sol a Cardedeu, Vallès Oriental

Comença la gran remuntada de la calor el cap de setmana, tornarem a fregar els 40ºC

La nova calorada dispararà els termòmetres amb calor intensa de ple estiu arreu, més xafogor a la costa i nits tropicals guanyant terreny. Força calma amb pols en suspensió

Ja tenim aquí el mes de juliol i, amb ell, arriba una nova calorada que dispararà de cop les temperatures aquest cap de setmana. El nou mes ens retornarà la calor intensa de ple estiu amb moltes màximes de 31º a 36º. No obstant, entre diumenge i l’inici de la setmana vinent arribarà el pic de la calorada i es fregaran els 40º de forma local.

Això passarà a les zones clàssicament més tòrrides de Catalunya, com ara Ponent, interior de l’Ebre o pla de Bages. Aquí les màximes es mouran entre els 37º i 39º a partir de diumenge amb ambient insuportable a les hores centrals del dia. A la costa es rondaran els 30º amb molta més xafogor, mentre que les nits tropicals aniran guanyant terreny el cap de setmana.

Però divendres encara serà una jornada amb temperatures semblants, fins i tot lleugerament més baixes al litoral. Per tant, la nit tornarà a ser de bon dormir en conjunt i al migdia la calor serà moderada i normal per l’època. Atenció perquè de matinada i fins a primeres hores poden caure alguns xàfecs localment intensos al voltant del Camp de Tarragona.

Fins al migdia es mantindran alguns núvols baixos costaners i punts del nord-est, però en conjunt dominarà el sol sense ruixats de tarda. Tant dissabte com diumenge dominarà el sol amb algunes bandes de núvols i cada cop més pols en suspensió. Però cauran xàfecs de tarda al Pirineu, sobretot al de Lleida i diumenge, i alguna tronada podria arribar a Ponent.

Mapa de previsió a Catalunya el matí de l'1 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda de l'1 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres a la tarda | Catalunya Méteo

Divendres 1 de juliol

El primer dia de juliol pot començar encara una mica mogut al voltant del Camp de Tarragona. En aquesta zona tindrem alguns xàfecs encara de matinada i primeres hores, localment intensos. També al matí hi haurà alguns núvols baixos costaners i al nord-est, però en conjunt dominarà el sol sense ruixats de tarda.

Tot plegat amb temperatures que es mantindran semblants o, fins i tot, quedaran una mica més curtes a prop de la costa. Moltes màximes entre els 26º i 31º, localment més altes a punts de l’interior. Per tant, una nova jornada amb calor d’estiu molt suportable i normal per l’època i nit de bon dormir, però això s’acabarà aviat.

Mapa de previsió a Catalunya el 2 de juliol del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 2 de juliol

De cara al dissabte, 2 de juliol, començarà a arribar la nova calorada amb un ascens clar de les temperatures diürnes. La nit encara serà força confortable, però al migdia notarem clarament més calor, sobretot a l’interior, amb màximes de 30º a 35º. Un ambient molt més càlid amb sol, més pols en suspensió i tan sols algun ruixat de tarda al Pirineu i nord-est de Catalunya.

Mapa de previsió a Catalunya el 3 de juliol del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 3 de juliol

Finalment, la calor serà ja molt més acusada de cara al diumenge, 3 de juliol, amb un ascens clar dels termòmetres. Moltes màximes es mouran entre els 31º i 36º, però localment s’assoliran els 37º o 38º a l’interior i alguns punts del prelitoral. Ambient tòrrid arreu i xafogós a la costa amb nits tropicals guanyant cada cop més terreny.

El sol dominarà amb calitja per la nova glopada de calor i pols en suspensió provinent del nord de l’Àfrica. És probable que les nuvolades de tarda creixin amb més ganes amb xàfecs a més zones del Pirineu. Fins i tot alguna tronada podria arribar a Ponent i ser localment intensa.

Aquesta calor tocarà sostre en l’inici de la setmana vinent, sembla que amb un pic de cara a dimarts. Serà llavors quan es podran assolir els 39º a les zones més tòrrides i, fins i tot, no es descarta algun 40º a Ponent. Tocarà suar de valent com dies enrere amb nits pesades cada cop més extenses, a l’espera d’un descens tèrmic a mitjans de setmana.