Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un termòmetre en plena onada de Calor

Muntanya russa de l’onada de calor el cap de setmana amb moltes alertes activades

Divendres i diumenge seran els dies més tòrrids amb una petita treva dissabte. Xafogor molt acusada a la costa amb nits d’insomni, i no està clar el final d’aquesta situació

La calor intensa de dur estiu no dona treva a Catalunya i s’accentuarà encara més a partir de divendres. Serà una reactivació de l’onada de calor que ens ha afectat dies enrere i que aquestes últimes hores ha punxat una mica. No obstant, divendres les temperatures es dispararan més, especialment al nord-est, amb un migdia tòrrid.

Estem parlant de màximes de 35º a 40º al prelitoral i a l’interior, amb els registres més alts al prelitoral gironí i Ponent. Màximes més baixes a la costa, però amb xafogor molt acusada i nits de mal dormir al litoral i prelitoral. Dissabte entrarà una mica de tramuntana i mestral, cosa que farà baixar els termòmetres transitòriament, especialment al nord-est.

Però diumenge es tornarà a accentuar la calor amb molts registres de 35º a 40º fora de la costa, on la xafogor no donarà treva. El Meteocat ha activat moltes alertes davant d’aquest retorn de la calor extrema. Sol en general amb alguns núvols baixos costaners, nuvolades de tarda inofensives en muntanyes del nord i més pols africana en suspensió.

No està clar quan acabarà aquesta situació de calor tan pesada que arrosseguem des de fa molts dies. Sembla que a partir de mitjans de la setmana vinent els termòmetres aniran baixant a poc a poc, però amb ambient de ple estiu. Tampoc es veuen pluges a la vista més enllà d’algun ruixat de tarda al Pirineu amb sequera extrema i elevat risc d’incendis.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 22 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres al matí | Catalunya Méteo
Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 22 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres a la tarda | Catalunya Méteo

Divendres 22 de juliol

De cara al divendres, 22 de juliol, els termòmetres pujaran arreu, especialment a les comarques de Girona. Esperem una jornada tòrrida amb moltes màximes de 35º a 40º a l’interior i prelitoral, així com molta xafogor a la costa. Els valors més alts es registraran al prelitoral de Girona, Ponent i alguna raconada de l’interior amb fins a 40º.

Tot plegat amb força sol, algunes bandes de núvols alts i prims i alguns núvols baixos costaners. Les nuvolades de tarda poden deixar algun ruixat de tarda aïllat al Pirineu, Ports i, a tot estirar, a Ponent. La pols africana en suspensió també anirà a més amb calitja cada cop més present.   

Mapa de previsió a Catalunya el 23 de juliol del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 23 de juliol

Pel que fa al dissabte, 23 de juliol, l’entrada d’una mica de tramuntana i mestral farà baixar les temperatures. Un descens lleuger en conjunt i pràcticament inapreciable al sud, però que serà marcat entre Barcelona i Girona. Màximes de 31º a 36º, una mica més altes a Ponent i interior de les Terres de l’Ebre.

Tot plegat amb sol radiant, alguns núvols baixos costaners sobretot a primeres hores, i pols en suspensió. Les nuvolades de tarda al Pirineu no deixaran ruixats amb un dia de ple estiu en conjunt.

Mapa de previsió a Catalunya el 24 de juliol del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 24 de juliol

Finalment, el diumenge 24 de juliol tornaran a pujar els termòmetres amb moltes màximes de 35º a 40º a l’interior i prelitoral. Més baixes a la costa, però amb molta xafogor i nits tropicals a diversos punts. Una nova jornada sufocant, i aquesta situació s’allargarà encara durant part de la setmana vinent sense pluges a la vista.