Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un dia ennuvolat al Port de la Selva, a l'Alt Empordà

El temps no fa net el cap de setmana, però retorn de la calma a la vista

Els ruixats i núvols no acabaran de desaparèixer d’alguns punts, però ja es veu el final d’aquesta situació. Pugen les TºC, però la calor seguirà força frenada

Aquesta ha estat la setmana més moguda meteorològicament parlant del que portem d’estiu. Els xàfecs, les tempestes i els aiguats extraordinàriament torrencials al sud han estat a l’ordre del dia. Una situació que anirà millorant al llarg del primer cap de setmana de setembre, però no acabarà de fer net.

Divendres ens llevarem amb força calma i més sol en conjunt, però es mantindran alguns ruixats al nord-est i Pirineu. Serà al migdia i la tarda quan els xàfecs i tempestes localment fortes tornaran a caure a diversos punts. Afectaran especialment zones del Pirineu, Prepirineu, entre Barcelona i Girona, interior i Ports.  

Dissabte encara es mantindrà un temps mogut. Hi haurà força intervals de núvols i restes de plugims o ruixats locals a punts del litoral i prelitoral de Tarragona i sud de Barcelona. També cauran xàfecs al Pirineu, Prepirineu, interior de Girona i punts de la Catalunya Central, sobretot a la tarda.

El sol ja aguantarà més hores com més a Ponent i diumenge i els dies vinents la millora i la calma serien ja evidents arreu. Sembla que la calma i l’ambient assolellat s’imposaran en conjunt sense pràcticament cap xàfec enlloc.

Les temperatures aniran remuntant, sobretot diumenge, però es mantindrà la calor ben frenada. Una situació que haurem d’anar actualitzant en properes previsions, ja que encara hi ha marge d’incertesa a tan poques hores vista.

Divendres 3 de setembre

De cara al divendres, 3 de setembre, ens llevarem amb força calma i més clarianes al centre i sud de Catalunya. No obstant, al matí continuaran els intervals de núvols i alguns ruixats al nord-est i punts del Pirineu. L’ambient serà encara més fresc amb unes primeres hores més pròpies d’inici de tardor.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 3 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres al matí | Catalunya Méteo

De cara a la tarda, les nuvolades tornaran a créixer amb ganes i cauran nous xàfecs i tempestes localment fortes. Afectaran principalment punts de Barcelona, Girona, Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central i Ports. Tot plegat amb temperatures que pugen una mica però amb calor frenada, moltes màximes de 25º a 30º.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 3 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres a la tarda | Catalunya Méteo

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té alertes activades per nous patacs d’aigua: 

Mapa d'alertes per fortes tempestes a Catalunya el 3 de setembre del 2021
Mapa d'alertes per fortes tempestes aquest divendres | METEOCAT

Dissabte 4 de setembre

El primer dia del cap de setmana, el dissabte 4 de setembre, el temps no acabarà de fer net. Hi haurà força intervals de núvols baixos i restes de plugims o ruixats locals i febles al litoral de Tarragona i sud de Barcelona. Una situació que es produiria especialment al matí.

Aquesta previsió encara té un elevat grau d’incertesa i l’haurem d’acabar de detallar en la propera actualització. En principi farà més sol com més a Ponent, mentre que es repetiran xàfecs i tempestes de tarda. Cauran principalment al Pirineu, Prepirineu i interior de Girona amb temperatures semblants.

Mapa de previsió a Catalunya el 4 de setembre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 5 de setembre

Els mapes insisteixen en el fet que diumenge, 5 de setembre, serà el dia més tranquil de tota la setmana. El sol s’imposarà amb més ganes al conjunt de Catalunya i no s’esperen xàfecs. Potser s’escaparà algun ruixat molt aïllat del Pirineu de Girona amb temperatures que es recuperarien.

Mapa de previsió a Catalunya el 5 de setembre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

De cara a la setmana vinent, tot indica que serà molt més tranquil·la que aquesta amb un augment de la calor. Tot i això, ja no es veuen grans calorades a la vista, ja que l’estiu ha quedat tocat després d’aquest darrer canvi de temps.