Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un dia de pluja

Reviu l’hivern amb temps mogut aquest cap de setmana: Previsió a Catalunya del 4 al 6 de març del 2022

Les temperatures baixaran clarament i cauran xàfecs en algunes comarques amb vent del nord. La cota de neu pot caure per sota dels 1000 metres

El canvi de temps ens està passant bastant de puntetes pel que fa a les precipitacions, però encara li queda corda aquest primer cap de setmana de març. Esperem jornades amb força núvols i xàfecs en algunes comarques. Tot pegat amb una baixada notable de les temperatures i la cota de neu que ens retornarà un ambient clarament més hivernal arreu.

Divendres 4 de març

Aquest divendres, 4 de març, ja seguirem aquesta tònica amb força intervals de núvols, però les temperatures pujaran transitòriament. De matinada i primeres hores cauran ruixats a la cara nord del Pirineu, Ports i zones properes. Però serà a la tarda quan es repetiran xàfecs al Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central, prelitoral i entre Barcelona i Girona.

Seran fenòmens dispersos en conjunt sense descartar alguna tempesta intensa o calamarsada, sobretot entre el vespre i matinada. Cota de neu caient als 800 metres tan sols a la cara nord del Pirineu i entre 1200 i 1400 a la resta al vespre. El vent del nord entrarà amb ganes i, sobretot a la tarda, tindrem tramuntana a l’Empordà i mestral a l’Ebre i zones properes.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 4 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 4 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres a la tarda | Catalunya Méteo

Dissabte 5 de març

De cara al dissabte, 5 de març, el que notarem és una clara baixada de les temperatures amb ambient, de cop, força hivernal. La majoria de màximes es mouran tan sols entre els 11º i 16º, però quedaran més baixes a zones de muntanya. Tot plegat amb un temps mogut amb una mica de tot, però amb més núvols que precipitacions.

Els intervals de núvols seran abundants com més a l’est i esperem ruixats en qualsevol moment del dia al nord-est. Però serà sobretot a la tarda quan aquests ruixats guanyaran terreny de forma dispersa per les comarques de Girona, Barcelona i Pirineu. No es descarten alguns xàfecs més forts i localment acompanyats de tempesta, calamarsa o calabruix.

Tampoc és impossible que caiguin ruixats en zones properes, sobretot de la resta de la meitat nord del territori. Atenció amb la cota de neu, perquè se situarà al voltant dels 1200 metres, però en moments de xàfec pot caure fins als 800.

A la cara nord del Pirineu, la cota de neu es mantindrà tota la jornada per sota dels 1000 metres. Vent de mestral i tramuntana al sud i Empordà i ambient més propi de gener que de març.

Mapa de previsió a Catalunya el 5 de març del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 6 de març

El temps seguirà mogut de cara al diumenge, 6 de març, amb força núvols, ambient fred i noves precipitacions. S’esperen ruixats a punts del litoral i prelitoral, aquesta vegada també de Tarragona. No se’n descarten de locals, febles i dispersos a la resta, sobretot a la tarda al Pirineu, amb una cota de neu que seguirà baixa.

Aquest ambient fred es pot accentuar a diversos punts i, fins i tot, algunes zones de l’interior nord no assoliran els 10º. Una sensació ben hivernal que, per contra, viurà una reducció del vent de mestral i tramuntana. Un cap de setmana en què toca recuperar la roba de ple hivern si no volem agafar fred.

Mapa de previsió a Catalunya el 6 de març del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo