Imatge d'una sortida de sol a Verges, al Baix Empordà

Comença la gran remuntada de la calor, adeu a la ‘fresca’ atípica: Temps a Catalunya el dijous 1 de juliol

El temps anirà millorant clarament el primer dia del juliol. Les TºC superaran els 35º a les zones més càlides els propers dies i la xafogor i les nits tropicals també aniran a més

L’ambient tan atípicament poc càlid que hem tingut aquestes darreres jornades té les hores comptades. El temps anirà millorant després dels núvols  a molts punts i xàfecs sorprenentment intensos del sud durant el dimecres. Tot plegat amb una pujada clara de les temperatures.

Aquest canvi arribarà a partir d’aquest dijous, 1 de juliol. El primer dia del nou mes ens llevarem encara amb força intervals de núvols, però el sol  anirà guanyant clarament terreny. Pràcticament no s’espera pluja, tan sols algun ruixat aïllat al Pirineu.

Pel que fa a les temperatures, ja faran un salt clar endavant. La pujada serà de dos o tres graus en general, però en alguns punts de l’interior aquest ascens pot ser superior. Moltes màximes es mouran entre els 29º i 34º, però al Pirineu i litoral entre 25º i 30º.

Tot plegat serà el preludi del pic de calor  de ple estiu que viurem entre divendres i, especialment, dissabte. El primer dia del cap de setmana la calor superarà els 35º a diversos punts de l’interior.

Aprofitem l’última nit relativament fresca  a molts punts, ja que la xafogor  i les nits tropicals aniran a més, especialment a la costa.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Clara millora del temps

Pel que fa a l’estat del cel, al matí encara ens llevarem amb força intervals de núvols, tot i que en principi sense pluja. Hi haurà núvols baixos al prelitoral, meitat sud del litoral i Depressió Central. També creuaran bandes de núvols alts i prims, cosa que pot provocar més d’una sortida de sol rogenca.

Mapa de previsió a Catalunya el matí de l'1 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

La situació millorarà clarament al llarg del dia i la tarda serà plàcida i assolellada  a gran part de Catalunya. Tan sols creixeran nuvolades  a punts de muntanya que poden deixar algun ruixat aïllat al Pirineu, sobretot al de Girona. Els núvols  baixos aniran a més a la costa al vespre.

El vent bufarà de component sud i a la tarda pot deixar alguna ràfega intensa a Ponent, interior de l’Ebre i Costa Brava.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda de l'1 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Comença la remuntada de la calor

Les temperatures  seran les grans protagonistes a partir d’aquest mateix dijous. La calor  anirà a més i la majoria de màximes pujaran dos o tres graus, localment més a l’interior. Valors de 29º a 34º a molts punts, però ja rondant els 35º a Ponent i interior de l’Ebre.

A la costa i al Pirineu es quedaran entre els 25º i 30º. Però compte perquè la xafogor  també anirà a més a tot el litoral. La matinada de dijous  serà probablement l’última tan fresca, ja que els termòmetres  comencen a pujar també de nit.

Pic de la calorada

La calorada  dels propers dies tocarà sostre entre divendres i, sobretot dissabte. El primer dia del cap de setmana veurem com molts termòmetres  superen els 35º a l’interior. Inclús es rondarà aquesta xifra al prelitoral.

Els valors quedaran més frenats arran de mar i al Pirineu. Però compte perquè la xafogor  serà tan marcada els propers dies a la costa que la sensació serà també de 35º a molts punts costaners. Els termòmetres  punxaran a partir de diumenge, però sembla que la calor  de canícula  ha vingut per quedar-se.

Tot plegat amb sol  en conjunt i l’arribada de pols africana en suspensió. Entre dissabte a la tarda i vespre i diumenge cauran xàfecs al Pirineu i Prepirineu, potser a zones properes i als Ports. La pluja que pugui caure, ho farà acompanyada de fang.