Imatge d'una sortida de sol a Tossa de Mar

Pendents de com ens afectaran els canvis a partir de divendres: Temps a Catalunya el dijous 10 de febrer

La clama encara es mantindrà intacte dijous, però divendres arribaran més núvols i algun ruixat. Els mapes donen un canvi important de temps a la vista amb pluja, neu i fort vent

El temps encara es mantindrà amb una calma tensa el dijous, 10 de febrer, a l’espera de canvis ben aviat. De moment, mantindrem una jornada molt tranquil·la amb sol en conjunt i tan sols alguns núvols baixos costaners i boires a l’interior al matí. Tot plegat amb temperatures semblants o lleugerament més baixes, tant de dia com de nit.

Serà divendres quan els intervals de núvols seran més abundants arreu amb cel variable i algun primer ruixat. N’arribaran a la cara nord del Pirineu, on la cota de neu baixarà dels 1700 als 1400 metres. A partir de la tarda i vespre també pot caure algun xàfec entre el litoral i prelitoral de Barcelona i sud de la Costa Brava.

Entrarà una mica de mestral i tramuntana a l’Ebre i Empordà que durarà ben poc, i dissabte no es descarta algun ruixat a les mateixes zones. Totes les mirades estan posades al dilluns, quan podria arribar un canvi molt important amb l’arribada d’un front actiu. Les pluges, en conjunt febles, podran escombrar tot el territori amb clara baixada de temperatures i la cota de neu i fort vent.

El temporal de vent pot ser especialment violent a tot Tarragona, Empordà i cims del Pirineu i pot durar fins dimecres. En canvi, les precipitacions marxarien a partir de dimarts i tornaria la calma en el cel en conjunt. Una situació que haurem d’anar perfilant i confirmant, però que seria una gran notícia després de tants dies sense pluja.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 10 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 10 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Dijous d’espera

Pel que fa a l’estat del cel d’aquest dijous, seguirem amb la calma anticiclònica i el sol dominarà en conjunt. Tan sols al matí podem tenir núvols baixos a la costa i algunes boires matinals que aniran marxant amb el pas de les hores. A últimes hores arribaran algunes bandes de núvols alts i prims pel nord-oest en una jornada molt plàcida encara.

Temperatures semblants

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran semblants o baixaran una mica tan sols, tant de dia com de nit. El descens nocturn pot ser més marcat a punts del litoral i prelitoral on marxin els núvols baixos de les últimes hores. Fred matinal amb glaçades febles fora del Pirineu i moltes màximes de 13º a 18º.