Imatge d'un cel amb nuvolades de tarda

A l'espera de noves pluges, segueix el cel molt canviant: Temps a Catalunya el dijous 16 d’abril del 2020

Els núvols seran els protagonistes aquest dijous al matí a molts indrets però deixaran pas a més sol durant la tarda. Amb tot, les temperatures pujaran clarament arreu amb molts valors per sobre dels 20ºC a l'interior

Aquest dimecres els núvols ja han anat a més a gran part del territori i aquesta serà la tònica per aquest dijous, 16 d'abril. Esperem que  els núvols tornin a ser els abundants a gran part del territori i puguin deixar alguns plugims tant a l'Ebre com al Pirineu. Tot i això, a l'interior és probable que hi hagi més clarianes a les hores centrals del dia.

Aquest fet provocarà que les temperatures pugin a gran part de l'interior per sobre dels 20ºC, puntualment es podrien fregar els 24ºC cap al pla de Lleida.  Tot plegat, restant a l'espera d'un nou descens tèrmic que arribarà a partir de dissabte  portant-nos una  nova situació de pluges a finals del cap de setmana.

Més clarianes a partir de migdia

Aquest dijous, 16 d'abril, començarà molt ennuvolat al litoral, prelitoral, i també gran part de la meitat sud del territori, on fins i tot, són probables alguns plugims febles, sobretot cap a l'Ebre. A l'interior, la nuvolositat de tipus alt i mig predominarà durant tota la jornada, però deixant pas a més estones de sol, no esperem precipitacions. A últimes hores, una banda de precipitacions podria fregar la franja de ponent i Pirineu més occidental, ja de cara a últimes hores de la jornada.

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dijous | Catalunya Diari

Al llarg de la tarda, s'obriran grans clarianes allà on havia estat més tapat al matí, tant a les comarques del sud de Tarragona com a les de Girona. D'altra banda, a partir del migdia, s'obriran grans clarianes a l'interior i al centre de Catalunya, a l'espera de més ruixats que podrien arribar a la nit per ponent.

Ambient més càlid

Els núvols que seran presents fins a mig matí no impediran que aquest dijous el termòmetre s'enfili clarament. Per tant, moltes màximes se situaran de nou àmpliament per sobre dels 20ºC i predominaran els valors entre els 18ºC i els 20ºC, sempre més altes a l'interior que no pas a la costa, on estarà més tapat i les marinades, mantindran el termòmetre a ratlla.

Noves pluges a la vista

Aquest pròxim divendres encara ens llevarem amb clarianes a molts indrets i un cel enteranyinat per núvols alts, però amb el pas de les hores els núvols aniran a més i de cara  a la tarda esperem una nova arribada de ruixats i tempestes que afectaran ponent i el Pirineu occidental. A partir de divendres, s'obre un nou escenari que caldrà estar atents als mapes del temps. La formació de borrasques seguirà ben present al voltant de casa nostra, mentre l'anticicló segueixi ubicat al nord d'Europa.

Quant al cap de setmana, val a dir que  dissabte sembla que serà un dia més ennuvolat que res més, amb poques precipitacions i amb temperatures que pujarien fruit que els vents de sud-est, ens portarien una massa d'aire subtropical procedent de l'Àfrica amb pols en suspensió, que podria implicar gotellades de fang. Diumenge, en canvi, podríem tenir una  nova situació de pluges a tot Catalunya amb vents de llevant, però s'haurà d'anar confirmant en dies posteriors.

El temps a Barcelona

Aquest dijous començarà ennuvolat a la capital catalana, però el sol guanyarà protagonisme a partir de migdia. El termòmetre pujarà clarament, fins a situar-se al voltant dels 19ºC.

El temps a Tarragona

Els  intervals de núvols es mantindran presents durant tot el dia a Tarragona amb un cel variable. No es descarta alguna gotellada. Temperatures més altes, al voltant dels 18ºC a les hores centrals del dia.

El temps a Lleida

Cel variable però amb més sol que no pas núvols aquest dijous a la ciutat de Lleida. No es descarta algun ruixat, sobretot al vespre. Temperatures clarament més altes amb valors que quedaran al voltant dels 23ºC.

El temps a Girona

Si ens fixem en la ciutat de Girona, el dijous vindrà caracteritzat per  núvols durant bona part de la jornada. Temperatures en lleuger ascens arribant com a molt, als 20ºC al migdia.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, aquest dijous tindrem un cel ennuvolat al matí, però el sol guanyarà protagonisme a partir de migdia. El termòmetre pujarà clarament, fins a situar-se al voltant dels 22ºC.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera una situació molt similar aquest dijous. Cel ennuvolat al matí, però  el sol guanyarà protagonisme a partir de migdia. El termòmetre pujarà clarament, fins a situar-se al voltant dels 20ºC.