Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol rogenca a Barcelona

Gir cap a l’hivern els dies vinents, però incertesa sobre la pluja i la neu: Temps a Catalunya el dijous 3

Una borrasca polar escombrarà tota la península però podria ser que les precipitacions ens esquivessin més del previst. Tornarà el vent del nord que farà baixar les TºC

Ja som a les portes de l’arribada de la borrasca polar i, ara mateix, encara hi ha molta incertesa sobre què passarà amb les precipitacions. Malauradament, els mapes han tornat a canviar i redueixen molt les pluges i nevades previstes a Catalunya. No obstant, encara poden tornar a canviar i, per tant, haurem d’anar seguint amb molta atenció l’evolució de les previsions.

De moment, després dels ruixats de dimecres a diverses comarques, aquest dijous, 3 de març, serà força tranquil. Ens llevarem amb força sol combinat amb alguns intervals de núvols que, amb el pas de les hores, augmentaran d’oest a est. Serà a partir d’últimes hores quan arribaran alguns ruixats a la cara nord del Pirineu, Ports i alguns punts de l’oest.

Tot plegat serà el preludi del canvi de temps destacat que arribarà a partir de divendres. Segons indiquen els últims mapes, les precipitacions es concentrarien a la cara nord del Pirineu, on la cota de neu cauria fins als 1200 metres. També poden caure alguns ruixats a la resta del Pirineu i entre Barcelona i Girona, però sembla que poca cosa.

A diferència del que semblava inicialment, les precipitacions seran més escasses del previst el cap de setmana. Sí que caurien xàfecs dispersos, sobretot a la meitat nord i extrem sud amb neu que pot baixar dels 1000 metres. Però res a veure amb les pluges més generals que indicaven els mapes fins ara.

Una situació encara força incerta amb marge per canvis degut a que la borrasca es recargolaria més al sud del Mediterrani. Haurem d’anar seguint amb atenció aquest canvi de temps que, sobretot, provocarà un retorn de l’hivern. Entraran el mestral i la tramuntana amb una clara baixada de temperatures el cap de setmana.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 3 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 3 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Calma a l’espera de canvis

De moment, aquest dijous serà un dia força tranquil amb més sol al matí combinat amb algunes bandes de núvols sense precipitacions. Dia força plàcid i per aprofitar, però amb el pas de les hores arribaran més núvols per Ponent que aniran avançant. A últimes hores cauran els primers xàfecs a la cara nord del Pirineu, Ports i, localment, altres zones de l’oest.

Pocs canvis de TºC

Si ens fixem en les temperatures, encara patiran pocs canvis amb valors similars o, fins i tot, una mica més alts. Moltes màximes es mouran entre els 13º i 18º amb ambient força agradable al migdia. Les mínimes baixaran una mica més i ens llevarem amb més fred, tot i que seguirà força moderat amb glaçades febles.

Divendres el descens tèrmic es notarà sobretot al Pirineu, però a la resta segurament encara es notarà. L’entrada del mestral i la tramuntana farà arribar-nos l’aire més fred de cara al cap de setmana, quan la baixada serà més clara. Un breu retorn a l’hivern just quan ens trobem més a prop de la primavera.