Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Cardedeu, Vallès Oriental

Aires d’estiu en una setmana marcada per la calor avançada: Temps a Catalunya el dimarts 10 de maig del 2022

Les temperatures pujaran encara més i es rondaran els 30º a diversos punts de Catalunya. Tot plegat amb alguns xàfecs o tronades de tarda

Les temperatures ja han pujat aquestes últimes jornades i encara ho faran més aquesta setmana. De fet, els termòmetres seran els grans protagonistes d’aquests propers dies amb aires d’estiu, les màximes tiraran encara més cap amunt i s’assoliran els 30º. Això passarà a punts del prelitoral i de l'interior, fins i tot superant aquestes xifres a les zones més càlides. 

Tot plegat amb força calma i sol, però també amb algunes bandes de núvols i nuvolades de tarda típicament primaverals. No obstant, seran cada vegada més inofensives i durant gran part de la setmana no esperem pràcticament xàfecs. Podria ser que les tronades agafessin més força el cap de setmana, però seguirem amb l’ambient estiuenc per aprofitar.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 10 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo
Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 10 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Temperatures cap amunt

Pel que fa a les temperatures, seguiran amb un ascens sense aturador, també aquest dimarts, 10 de maig. D’aquesta manera, la calor s’incrementarà una mica més al migdia amb la majoria de màximes entre els 23º i 28, fins i tot es poden fregar els 30º a Ponent. A primeres hores farà fresca o poc fred, però els termòmetres pujaran ràpidament un cop surti el sol.

De cara als dies vinents, aquestes temperatures encara pujaran més i la majoria de màximes es mouran entre els 25º i 30º. Fins i tot es poden superar aquestes xifres en zones clàssicament més càlides, com ara Ponent o interior de l’Ebre.

Força calma amb sol

Si ens fixem en l’estat del cel, cada cop hi haurà més calma amb sol que dominarà en conjunt. Seguiran arribant algunes bandes de núvols gens importants, mentre que les nuvolades de tarda perdran força. Cada dia n’apareixeran, però ja aquest dimarts baixarà la possibilitat de xàfecs i al centre de la setmana no en cauran.

Sembla que, de cara al cap de setmana, el risc de tronades de tarda tornarà a augmentar, però fins llavors molta calma. Tot i aquestes possibles tempestes, l’ambient seguirà sent més estiuenc que primaveral pel que fa a les temperatures.