Imatge d'una sortida de sol rogenca al Delta de l'Ebre

Adeu al fort temporal de vent en un dia de la Candelera més primaveral que hivernal

Les ventades aniran clarament a la baixa amb TºC una mica més suaus al migdia. Es van confirmant els canvis a finals de setmana

El vent ha estat molt fort aquestes últimes hores a diverses comarques, especialment a les de Tarragona i en zones elevades de diversos punts del territori. S’han superat de llarg els 100 km/h  a moltes zones amb desenes d’incidènciesi, inclús, la ventada ha continuat arribant a l’àrea de Barcelona, tot i que de forma més moderada. Tot plegat té les hores comptades, ja que, de cara a aquest dimarts, 2 de febrer i dia de la Candelera, el temporal de vent anirà clarament a la baixa i, de fet, acabarà desapareixent.

Tot plegat amb sol combinat tan sols amb el pas d’alguns intervals de núvols alts i prims. Dia molt aprofitable, especialment al migdia, quan les màximes pujaran una mica més i l’ambient serà força suau i atípic per l’època amb molts valors entre els 16º i 21º. 

Mapa de previsió a Catalunya el 2 de febrer del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Adeu al temporal de vent

Pel que fa a les ventades tan intenses que hem tingut especialment al llarg de les últimes hores, però també durant tot el cap de setmana, aniran clarament a la baixa i tan sols quedaran restes de vent molt més moderat de matinada i al matí a les comarques del sud de Catalunya. No obstant, a partir de la tarda tot plegat serà història i el temporal haurà acabat definitivament.

Calma i més ‘calor’ al migdia

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol dominarà en conjunt amb el permís de bandes de núvols alts i prims que seguiran creuant tot el territori sense excepcions i que, puntualment, poden enterbolir el cel. Tan sols quedaran restes de núvols baixos al matí a la cara nord del Pirineu que, molt localment, poden deixar alguna gotellada de matinada.

No obstant, el sol també acabarà imposant-se amb el pas de les hores en aquesta zona, mentre que, al matí, també hi haurà alguns núvols baixos o boires molt puntuals en fondalades interiors no afectades pel vent, així com a l’Altiplà Central.

Pic primaveral i canvis a la vista

De cara als dies vinents, l’anticicló seguirà dominant amb sol, bandes de núvols alts i prims, reaparició de més boires i un pic de ‘calor’primaveral atípica el dimecres, quan es poden assolir màximes de fins a 22º o 23º  a punts del litoral o prelitoral. No obstant, entre dimecres i divendres aquestes bandes de núvols aniran clarament a més i el cel quedarà més esmorteït.

Tot plegat serà el preludi dels canvis que els mapes, a poc a poc, van confirmant a partir del cap de setmana, quan arribarien algunes precipitacions i una clara baixada dels termòmetres. La setmana vinent podria ser força més freda i haurem d’estar pendents de la cota de neu, que pot baixar força. Encara queden molts dies i, per tant, ho haurem d’anar confirmant.