Imatge d'un camp de blat amb una tempesta al fons

Es manté el temps mogut i primaveral: Previsió a Catalunya el dimarts 2 de juny del 2020

Els ruixats i tempestes de tarda tornaran a caure al Pirineu, Prepirineu i altres zones amb calor i xafogor que s’accentuen una mica més

El temps seguirà mogut i amb dinàmica primaveral aquest dimarts, 2 de juny, amb nous ruixats i tempestes de tarda que cauran a punts del Pirineu, Prepirineu, nord-est  i altres zones del territori de forma dispersa, especialment de l’interior. Continua la loteria dels xàfecs, ja que l’àrea on poden aparèixer és força extensa.

Tot i aixó, sembla que no seran tan intensos i extensos com els del dilluns. De nou, la costa quedarà força al marge d’aquesta situació. Al matí farà més sol i serà a partir del migdia i la tarda quan les nuvolades creixeran amb moltes ganes. Les temperatures pugen més amb calor intensa a Ponent. 

Mapa de previsió a Catalunya el 2 de juny del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Noves alertes per tempestes fortes

El matí serà molt tranquil arreu amb força sol en conjunt, però a partir del migdia i durant la tarda les nuvolades creixeran a molts punts de muntanya i deixaran una segona part del dia mig ennuvolada en general. Els ruixats i les tempestes cauran de forma irregular a qualsevol zona del Pirineu, Prepirineu, nord-est i zones de la Catalunya Central, però no es descarten a més punts.

Localment cauran amb intensitat i, en aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté alertes activades per aiguats puntuals en algunes comarques:

Mapa d'alertes per forts xàfecs a Catalunya el 2 de juny del 2020
Mapa d'alertes per forts xàfecs aquest dimarts | METEOCAT

Calor més marcada

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica més i la calor i la xafogor seran més pesades al centre de la jornada.  En conjunt, la majoria de màximes es mouran entre 26º i 31º, si bé a Ponent quedaran més altes i poden assolir-se els 33º puntualment. Pocs canvis de nit amb mínimes fresques arreu.

El temps a Barcelona

El temps a la capital català vindrà marcat pel sol al matí amb alguns núvols baixos i més intervals de núvols a la tarda, sense descartar que a última hora hi arribi algun ruixat molt feble. Temperatures una mica més altes.

El temps a Tarragona

Situació molt semblant a la ciutat de Tarragona, amb més sol al matí i alguns intervals de núvols a la tarda, en principi sense més conseqüències. Calor i xafogor una mica més marcades.

El temps a Girona

Es manté l’alerta per ruixats o tempestes forts a la tarda, si bé segurament siguin menys importants que no pas els de dilluns. Més sol al matí i tarda moguda, amb temperatures més altes.

El temps a Lleida

La calor s’accentua més i serà la protagonista del dimarts a la ciutat de Lleida, on es poden fregar o assolir els 33º puntualment. No es descarta que a la tarda hi arribi alguna tamborinada.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps serà força tranquil amb més sol al matí i més intervals de núvols a la tarda,  sense descartar algun ruixat passatger fins a la nit. Més calor al migdia.

El temps a Terrassa

Pel que fa a l’altra co-capital vallesana, també es preveu un matí tranquil i una tarda amb més nuvolades sense descartar algun ruixat. La calor s’accentua una mica més amb ambient més pesat al migdia.