Imatge d'un dia de pluja

Segueix la llevantada amb més xàfecs, molts núvols i no es veu el final: Temps a Catalunya dimarts 22 de març

Les precipitacions no seran generals i les més abundants i continuades quedaran restringides a zones concretes. Ambient massa fresc per trobar-nos ja a la primavera

El temps d’aquest dimarts, 22 de març, seguirà marcat per la llevantada i la borrasca que mantindrà la situació molt moguda. Una jornada més, el sol serà car de veure i els núvols seran molt abundants, i ja portem més d’una setmana així. No hi ha manera de tenir una jornada plàcida i primaveral típicament mediterrània.

Les precipitacions més importants seguiran caient més al sud del Mediterrani, arribant més de retruc a Catalunya. Tot i això, tornarà a ploure de forma dispersa i irregular al litoral i prelitoral, sobretot al matí. La pluja més continuada i important es mantindrà als Ports i zones properes, on es poden acumular en tot l’episodi més de 100 l/m².

Tot plegat amb un ambient molt fresc o fred per l’època i neu a tan sols 1200 metres, amb gruixos importants als Ports. Més clarianes com més a Ponent, i no arribarà a ploure a la majoria de comarques catalanes. Vent de llevant amb temporal a tota la costa i es manté el moviment els dies vinents sense acabar de tenir pluges generals.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 22 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 22 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Llevant i noves pluges

Pel que fa a l’estat del cel, mantindrem el cel força carregat de núvols amb noves precipitacions. La majoria cauran al litoral i prelitoral al matí i seran de caràcter irregular i disperses. Poca cosa en conjunt, però de nou pot ploure amb ganes i de forma continuada als Ports i més zones de l’Ebre.

En aquesta zona en tot l’episodi es poden acumular més de 100 l/m² amb neu a tan sols 1200 metres, gruixos importants als Ports. Poques opcions de pluja a la resta sense descartar algun ruixat local i més clarianes com més a Ponent i nord-oest. Vent de llevant localment fort al sud i mar molt alterada a tota la costa.

Fresca per l’època

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran molt semblants amb un ambient massa fresc o fred per l’època, localment fred. La majoria de màximes es mouran entre els 10º i 15º, un panorama més propi d’hivern que no pas de principis de primavera. Fred molt contingut de nit amb poca variació entre les màximes i les mínimes.

No arriben les pluges generals

De cara als dies vinents, mantindrem un temps força mogut, però les pluges quedaran concentrades a l’Ebre. Seguiran arribant alguns ruixats dispersos a la resta del litoral i prelitoral, però sense una regada general a la vista. Costa veure el final d’aquesta situació, tot i que les clarianes poden guanyar terreny.