Imatge d'una sortida de sol ben ennuvolada

Adeu a la llevantada, però el temps encara no millora del tot: Previsió a Catalunya el dimarts 23 de febrer

Els núvols aniran a menys amb el pas de les hores, però de matinada encara hi haurà ruixats a moltes comarques

El temporal  de llevant  ha deixat pluges  de fang  a molts indrets del territori català que han oscil·lat entre els 5 i 30 litres/m²  en general, però sobretot, on ha plogut més ha estat als cims del Pirineu, que han rebut una bona nevada, però  només als cims, perquè per sota de 2.000 metres, la pluja  ha tornat a tenyir les pistes d'esquí d'un  to marronós. Tot i això, les pluges  han estat molt mal repartides, ja que en molts indrets ha plogut més aviat poc, tot i que ja es preveia que fos així.

En definitiva, tot plegat té les hores comptades. De cara a aquest dimarts, 23 de febrer, els núvols baixos  tornaran a ser els protagonistes de primeres hores del matí, quan encara pot ploure  de forma dispersa a punts de les comarques de Girona i Barcelona, però a partir de migdia, les pluges  marxaran i s'obriran clarianes  a molts indrets del territori. Això provocarà que les temperatures  pugin notablement també.

Últimes hores de la llevantada

Així doncs, com hem dit, aquest dimarts,  el temporal  de llevant  anirà clarament a la baixa amb onades  que ja no superaran els 2 metres d'alçada i el vent  disminuirà totalment, excepte a la Costa Brava, on durant el matí, encara podria haver-hi algun cop fort, però amb tendència a disminuir al llarg del dia. Els núvols  seran els protagonistes fins al migdia amb alguns ruixats  que afectaran principalment la meitat nord del país, mentre que al sud ja no s'esperen i, de fet, podria fer sol  des de bon matí. A la tarda, s'obriran grans clarianes  també al nord i farà més sol  arreu, ja sense pluges  enlloc.

Mapa del temps a Catalunya pel dimarts 23 de febrer del 2021
Al llarg de matí encara pot ploure a molts indrets del nord del país, però a la tarda farà molt més sol arreu i ja no s'esperen pluges | Catalunya Diari

L'ambient més hivernal segueix de vacances

Pel que fa a les temperatures, de nit, a causa dels núvols es mantindran sense canvis, però durant el dia, especialment a partir del migdia i a la tarda pujaran  clarament amb més sol. De fet, en alguns indrets del prelitoral nord l'ambient podria ser fins i tot primaveral, amb valors que podrien arribar a fregar els 18ºC o 19ºC altre cop.

Anticicló per dies, però amb matisos

De cara a la setmana vinent, tot i que l'anticicló  dominarà clarament a gran part de Catalunya, això no voldrà dir que faci sol  cada dia i és que molts matins especialment, seguirem amb núvols baixos a indrets costaners i del prelitoral, amb boires  a l'interior de Catalunya, com podria ser el cas d'aquest pròxim dimecres. Tot plegat, amb unes temperatures  que es mantindran sense gaires canvis, però lluny de l'ambient tan càlid de jornades anteriors, farà bonança  i tindrem un ambient suau per ser a finals de febrer  a les hores centrals del dia, però les nits  seguiran sent fredes, sobretot a l'interior. Més enllà, seguim sense veure canvis  de temps  destacables de moment, s'haurà d'anar seguint.