Imatge d'una sortida de sol rogenca al Delta de l'Ebre

Boires i calma amb alguna excepció dimarts, però nous canvis a les portes del pont de la Puríssima

L’últim dia del mes direm adeu a la neu i el vent, però hi haurà alguns núvols a punts de la costa i seguirà el fred. A mitjans de setmana arribarà més neu i vent

El temps millora encara més aquest dimarts, 30 de novembre, i direm adeu definitivament a la neu al Pirineu i al fort vent. Les ventades que encara hi haurà al matí acabaran desapareixent de l’Ebre i pràcticament de l’Empordà i cims del Pirineu. Tot i la calma i el sol radiant, hi haurà boires matinals extenses a l’interior, i a punts de la costa apareixeran núvols baixos sense descartar algun plugim matinal.

Això passarà especialment al litoral i prelitoral de Barcelona, però també al nord de Tarragona i sud de la Costa Brava. Tot plegat amb una nova nit gèlida, excepte als llocs costaners afectats pels intervals de núvols, i un migdia semblant amb fred o fresca. No obstant, entre dimecres i dijous arribarà un nou canvi amb més fred, vent i nevades a les portes del pont de la Puríssima.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 30 de novembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 30 de novembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Adeu al vent i la neu, però més boires

La gran novetat d’aquest dimarts serà que els ruixats de neu marxaran del tot a la cara nord del Pirineu i la ventada també desapareixerà. Al matí encara bufarà el mestral al sud, però acabarà marxant, mentre que la tramuntana també afluixarà molt al nord de l’Empordà i cims pirinencs.

El sol i la calma seran els clars protagonistes de la jornada, però hi haurà algunes excepcions. Atenció amb les boires que apareixeran a molts punts de l’interior, seran extenses i espesses, però acabaran marxant a mig matí o migdia. Apareixeran especialment a l’Altiplà Central i al pla de Lleida.

A més, hi haurà més intervals de núvols al litoral i prelitoral de Barcelona, nord de Tarragona i sud de la Costa Brava. Seran poc importants i sense gaires conseqüències, però no es descarten alguns plugims puntuals sobretot al matí.

Ambient força hivernal

Pel que fa a les temperatures, seguirem amb un ambient hivernal en general. Les glaçades seran molt extenses i arribaran a tot l’interior, part del prelitoral i, localment, algun punt costaner. Molts valors sotazero, però hi haurà un contrasttèrmic entre el dia i la nit cada cop més accentuat.

En aquest sentit, les màximes es mantindran semblants o pujaran tan sols una mica amb molts valors de 10º a 15º al litoral i prelitoral. No obstant, a la resta se situaran entre els 5º i 10º amb ambient fred.

Nous canvis a la vista

De cara als dies vinents, esperem nous canvis amb aires plenament hivernals. Entre dimecres i dijous ens creuarà un nou front que ens portarà una nova nevada al Pirineu i vent de mestral i tramuntana. La cota tornarà a baixar, però difícilment ho farà per sota dels 800 metres.

També són possibles alguns ruixats entre Barcelona i Girona, especialment de tarda. Un tempshivernal que es mantindrà durant els dies següents, tot i que, per ara, el pont de la Puríssima seria força tranquil.