Imatge d'una sortida de sol rogenca des del Delta de l'Ebre

Últim matí de ‘fred’ atípic abans de la remuntada de la calor: Temps a Catalunya dimarts 4 de maig del 2021

El cel assolellat guanyarà protagonisme amb el permís d’algun ruixat ocasional de tarda. Les TºC tiren cap amunt

Després d’un inici de setmana tranquil, el temps de cara aquest dimarts, 4 de maig, no patirà grans canvis. El sol tornarà a enlluernar de valent i serà el clar protagonista de la jornada, tan sols es combinarà amb algunes bandes de núvols alts i prims, però no portaran massa problemes. De cara a la tarda, creixeran nuvolades en zones properes al Pirineu, Prepirineu i al Massís dels Ports, on s’espera algun ruixat aïllat poc important.

Tot plegat amb temperatures que a mesura que avanci la setmana, seran cada vegada més elevades, suaus i més típiques de l’ambient estiuenc. En aquest sentit, entre mitjans i finals de setmana, molts registres rondaran els 25 ºC o fins i tot els 30 ºC a Ponent. D’aquesta manera, els migdies seran molt agradables o inclús càlids, i tan sols serà necessari que ens abriguem a primera i última hora del dia, ja que durant les hores centrals del dia ens sobrarà la roba d’abric.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Cel esplèndid encara amb algun ruixat dispers

Pel que fa a l’estat del cel d’aquest dijous, vindrà marcat per un ambient assolellat i radiant. Tan sols l’arribada d’alguns núvols alts i prims, que no portaran més conseqüència, podran deixar el cel mig emblanquinat en algun moment.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 4 de maig del 2021
Mapa de previsió per dimarts al matí | Catalunya Méteo

De cara a la tarda, creixeran noves nuvolades en àrees de muntanya, que podran deixar algun ruixat dispers i local en trams del Pirineu i Prepirineu, més probable entre la Vall d’Aran, el Pallars Sobirà i el Ripollès. No es descarta que també caiguin algunes gotes al voltant del Massís dels Ports. Tot plegat serà ben poca cosa i la cota de neu pujarà clarament per damunt dels 2.200 metres.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 4 de maig del 2021
Mapa de previsió per dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Matí d’abric i migdia de màniga curta

Si ens fixem en les temperatures, pujaran tant les màximes com les mínimes. Si bé encara a primera hora serà de poc fiar, ja que l’ambient serà fred o fresc i convindrà abrigar-se, començarem el dia amb un parell o tres de graus més respecte a aquest dilluns. Encara quedaran tímides glaçades en algunes valls o fondalades del Pirineu, però amb tendència a desaparèixer. Les màximes seran al voltant de 2 a 4 graus més altes, en general, amb un ambient molt suau i agradable a l’hora de dinar. Molts valors es mouran entre els 20 ºC i 25 ºC, tret del Pirineu i arran de costa que quedaran més frenats i rondaran els 15 ºC i 20 ºC.

Gran remuntada de les TºC

Tot sembla indicar que, al llarg d’aquests propers dies, l’anticicló anirà guanyant protagonisme meteorològic i s’imposarà de ple a tot Catalunya. Més enllà de tenir jornades plenament assolellades amb alguns ruixats ocasionals de tarda en trams del Pirineu, la notícia més destacable serà la gran escalada que experimentaran els termòmetres.

Tot plegat farà que notem entre mitjans i finals d’aquesta setmana un ambient calorós, ja que molts valors a l’hora de dinar rondaran els 25 ºC en sectors de l’interior i el prelitoral i fins i tot es podran fregar els 30 ºC a Ponent. En aquest sentit, una situació que tindrà un petit regust als típics dies de principis d’estiu.