Imatge d'una sortida de sol al Delta de l'Ebre

Atenció amb la pujada de TºC aquesta setmana, estiuet a la vista: Temps Catalunya del 3 al 9 de maig del 2021

Es poden fregar els 30º a punts de l’interior de forma puntual els propers dies. La calma dominarà

El temps ha fet un gir important en aquest inici de setmana després d’uns últims dies amb ambient atípicament fresc més propi del març i, en definitiva, haver viscut la setmana més plujosa a Catalunya del que portem d’any. La traca final de l’aigua i el fred ha donat pas a un dilluns força assolellat i tranquil i, sobretot, a un ascens important de les temperatures. 

De fet, aquesta serà la tendència de tota aquesta setmana, ja que els termòmetres es dispararan  amb màximes que, en el segon tram de la setmana, es mouran en general entre els 25º i 30º al prelitoral i a l’interior, valors més propis del juny que del maig. L’única excepció d’aquest estiuet serà la costa, on algunes boires marines poden frenar les temperatures. Tot plegat amb força calma i sol, tret d’alguns ruixats de tarda al Pirineu i alguns núvols alts i prims, ja que ens fregaran algunes cues de fronts molt desgastats.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dilluns 3 de maig

El primer dia de la setmana, el dilluns 3 de maig, estarà marcat pel sol i tan sols el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims que, localment, poden deixar el cel emblanquinat o mig enterbolit. A la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya que poden deixar algun ruixat al Pirineu. Les temperatures màximes faran un salt endavant, especialment al nord-est, amb molts valors al voltant dels 20º. 

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 3 de maig del 2021
Mapa de previsió a Catalunya la tarda d'aquest dilluns | Catalunya Méteo

Dimarts 4 de maig

De cara al dimarts, 4 de maig, el sol serà el clar dominador de la jornada arreu. Els núvols prims seran més escassos i tan sols decoraran el cel, essent potser una mica més presents a la tarda a Ponent. Les nuvolades de tarda en zones de muntanya poden tornar a deixar algun ruixat aïllat al Pirineu. Les temperatures s’enfilaran una mica més, tant de dia com de nit, amb moltes màximes entre els 20º i 25º. No obstant, al Pirineu i al litoral de Tarragona i Barcelona se situaran entre els 15º i 20º amb més fresca.

Dimecres 5 de maig

Pel que fa al dimecres, 5 de maig, la situació serà molt semblant, tot i que el pas d’una cua de front farà que, de matinada i primeres hores, hi hagi més intervals de núvols que faran pujar clarament les temperatures mínimes. La resta del dia, el sol dominarà, amb tan sols algunes nuvolades de tarda que deixaran algun nou ruixat al voltant del Pirineu. Les màximes encara pujaran més amb calor al centre del dia a l’interior. 

Dijous 6 de maig

Pocs canvis de cara al dijous, amb força sol, alguns núvols alts i prims i nuvolades de tarda que, a tot estirar, deixaran algun ruixat al Pirineu. Les temperatures encara pujaran una mica més amb moltes màximes entre els 22º i 27º al prelitoral i a l’interior, quedant més frenades a prop de la costa, on no es descarta alguna boira o núvols baixos. No obstant, el garbí bufarà amb més ganes i pot disparar els termòmetres a tot el nord-est.

Divendres 7 de maig

De cara al divendres, 7 de maig, les temperatures encara es dispararan més i es poden fregar els 30º a Ponent, mentre que rondaran els 25º a gran part de l’interior i prelitoral. Les nuvolades de tarda poden ser més destacades i deixar ruixats amb més cara i ulls al Pirineu, però també en alguns punts del Prepirineu i als Ports. En conjunt, dia de sol i calma.

Cap de setmana del 8 i 9 de maig

Finalment, el cap de setmana del 8 i 9 de maig podríem tenir alguns canvis en el temps en forma de més inestabilitat, sobretot diumenge, amb més nuvolades i ruixats fora del Pirineu, tot i que en principi sense grans estralls. Les temperatures es mantindrien semblants o, inclús, podrien tocar sostre, amb ambient d’estiuet. Moltes màximes seguiran entre els 23º i 28º.

No obstant, podria ser que, de cara a la següent setmana, els termòmetres caiguessin  de nou en picat amb ruixats més extensos. Això fa pensar en una dinàmica més moguda de primavera i, de nou, una mica fresca. Tot i això, encara queden molts dies i haurem d’anar confirmant aquesta situació.