Imatge d'una sortida de sol rogenca a Barcelona

Nova calorada a la vista, aprofitem els últims dies de juny més respirables

La calor es mantindrà encara moderada de moment, però el juliol començarà amb una clara pujada de TºC i ambient pesat. Força calma estiuenca en conjunt

Les temperatures seran les grans protagonistes d’aquesta setmana, ja que passarem d’un extrem a l’altre. De moment, mantindrem una calor moderada i ambient de luxe aquest dimecres, 29 de juny, i encara fins divendres. La majoria de màximes se seguiran movent entre els 25º i 30º amb nits entre suaus i fresques de bon dormir en general.

Però serà a partir del cap de setmana i, especialment, la setmana vinent, quan rebrem una nova calorada a Catalunya. Els termòmetres aniran pujant i moltes màximes es mouran entre els 31º i 36º a l’interior i prelitoral, més altes a Ponent. A la costa també notarem un augment considerable de la xafogor, però sense màximes tan altes.

Haurem de veure fins a quin punt acaben pujant els termòmetres la primera setmana de juliol. Un ambient més tòrrid que deixarà enrere aquestes temperatures de luxe que hem tingut al llarg de més d’una setmana. Tot plegat amb força sol en conjunt, però noves nuvolades i tronades de tarda al voltant del Pirineu aquest dimecres.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 29 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 29 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Molta calma

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà arreu en conjunt sense pràcticament matisos. Tan sols hi haurà alguns núvols baixos matinals a la costa totalment inofensius, així com alguna boira. A la tarda creixeran nuvolades de tarda a punts de muntanya que, de nou, deixaran alguna tornada al voltant del Pirineu, sobretot l’occidental.

Temperatures més altes

Aquesta calma meteorològica per aprofitar anirà acompanyada dimecres d’una pujada de temperatures, tant de nit com de dia. Un ascens lleuger sense més conseqüències que mantindrà la calor a ratlla, l’ambient plàcid i les nits de bon dormir. La majoria de màximes es mouran entre els 25º i 30º, potser una mica més altes a Ponent i interior sud.

Gaudim d’aquest ambient de luxe, ja que té els dies comptats coincidint amb l’arribada del juliol. Les temperatures pujaran clarament a partir del cap de setmana i, sobretot, la setmana vinent. La nova calorada ens portarà, de nou, una calor pesada i intens arreu amb més xafogor a la costa, tocarà suar de valent sense pluges a la vista.