Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Barcelona

Temps una mica més mogut i afluixa la calor, però durarà ben poc: Previsió a Catalunya el dimecres 7 de juliol

Les TºC recularan especialment a l’interior i cauran xàfecs de forma local en alguns punts. La calor pot tornar amb moltes ganes a finals de setmana

El temps  de les últimes hores ha estat marcat pel pas d’intervals de núvols  i ruixats  locals en algunes comarques. Una situació de temps  una mica més mogut  i canviant que tindrà continuïtat de cara al dimecres, 7 de juliol. En tot cas, els ruixats  que puguin arribar a caure ja seran molt locals i febles en conjunt.

Tot plegat anirà acompanyat d’una baixada de les temperatures  que es notarà especialment a l’interior. Moltes màximes es mouran entre els 26º i 31º. Un ambient més suportable, tot i que a la costa la xafogor no desapareixerà.

Els mapes indiquen ara mateix que la setmana pot acabar amb força calor  i un ambient de plena canícula. De fet, tot el sud peninsular podria viure una forta onada de calor  amb valors extrems. Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Temps poc lluït, però ben poca aigua

Pel que fa a l’estat del cel, seguiran creuant algunes bandes de núvols  que seguiran combinant-se amb estones de sol. No es descarta algun ruixat  dispers i puntual a qualsevol punt. Però sobretot apareixeran en zones com els Ports, Pirineu, Prepirineu i muntanyes prelitorals.

Mapa de previsió a Catalunya el 7 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

En conjunt, es tractarà de fenòmens poc importants i força locals, tot i que al Pirineu i interior nord-est hi pot caure alguna tempesta  forta. Hi haurà moltes zones on ni arribarà a caure una sola gota. A mesura que vagi acabant el dia, els intervals de núvols aniran a menys.

El vent de mestral i tramuntana  pot deixar-se sentir en alguns moments del dia al sud i Empordà. En tot cas, no s’esperen ràfegues especialment intenses.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 7 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Baixen les temperatures

Si ens fixem en les temperatures, baixaran més aquest dimecres  i tindrem una calor  més suportable. La majoria de màximes es mouran entre els 26º i 31º, localment més altes a Ponent. La xafogor seguirà a prop de la costa i tornarem a tenir nits tropicals, tot i que menys.

Calorada a la vista

Després d’aquesta breu baixada dels termòmetres, la calor  vol tornar amb ganes els propers dies. Dijous segurament tindrem la matinada més fresca de les properes jornades. En aquest sentit, una calorada  ens podria afectar de cara al cap de setmana.

Sembla que a Catalunya no tindríem temperatures  molt extremes. Però al sud de la península podrien viure una onada de calor  molt forta amb algunes màximes de 40º a 45º. Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció en properes actualitzacions de la previsió-