Sortida de sol rogenca des de Barcelona

La calor no dona treva el ’70 d’abril’, però tornen els xàfecs de tarda: Temps Catalunya el dimecres 9 de juny

Tornarà a ser una jornada ben estiuenca amb domini absolut del sol, però compte perquè els xàfecs i tronades de tarda guanyaran terreny

L’ambient calorós amb moltes màximes per damunt dels 25 ºC i 30 ºC seguirà el dimecres,  9 de juny. I és que arribarem al conegut ’70 d’abril’, que ja no ens quedarà ni un fil.

Fins i tot, es tornaran a fregar els 33 ºC i 34 ºC  a les comarques de Lleida i sectors de l’interior de les Terres de l’Ebre.

Tot plegat acompanyat d’un matí força tranquil. El sol dominarà a gran part del país, però amb el permís d’alguns núvols baixos matiners entre Tarragona i Barcelona.

La tarda serà força més moguda, ja que s’esperen xàfecs localment intensos i podran anar acompanyats de tempesta i calamarsa. Descarregaran al Pirineu i Prepirineu.

També, en punts de la Catalunya Central, Ponent i àrees del prelitoral. No es descarta algun ruixat dispers als Ports.

A la resta, a mesura que avanci el dia, el cel quedarà mig ennuvolat o enterbolit.

I de cara al proper dijous, s’esperen pocs canvis. El pas de núvols alts i prims podran deixar el cel mig enteranyinat  en algun moment.

Tanmateix, es repetiran els  xàfecs de tarda  en punts del Pirineu i Prepirineu. Tot plegat amb una calor sense aturador i xafogor a prop de la costa.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La calor persisteix en un dia de samarreta i pantalons curts

Un dia més, les temperatures es mantindran a la banda alta, tant de dia com de nit. Es preveu una altra nit de mal dormir i xafogosa, on les temperatures nocturnes pujaran entre 2 i 3 graus.

Tornarem a tenir algunes nits tropicals. Tenen lloc quan la temperatura mínima no baixa dels 20 ºC.

D’altra banda, les màximes seran similars o una mica més altes. Al migdia i primeres hores de la tarda es mouran entre els 25 ºC i 30 ºC. Termòmetres més frenats al Pirineu.

Es tornaran a fregar els 33 ºC i 34 ºC a les comarques de Lleida i sectors de l’interior de les Terres de l’Ebre. L’ambient tornarà a ser tòrrid i sufocant en alguns punts.

Així doncs, serà un dimecres plenament estiuenc, on acompanyarà a tornar-se a vestir amb samarreta de màniga curta i pantalons curts. Però, tot i així, convindrà protegir-se de la radiació solar.

També serà recomanable beure força aigua, especialment durant les hores centrals del dia i intentar buscar l’ombra, tant com es pugui.

Que no ens sorprengui la notable davallada de la temperatura, en aquelles zones on hi hagi hagut xàfecs i tronades. Afavorirà que es refresqui l’ambient.

Xàfecs localment intensos de tarda 

El dimecres començarà tranquil amb alguns intervals de núvols baixos a la costa i prelitoral, més probables entre el litoral de Tarragona i Barcelona.

A mesura que avanci el matí, el sol s’acabarà imposant arreu amb el permís d’alguns núvols alts.

Mapa de previsió de matí a Catalunya el 9 de juny del 2021
Mapa de previsió per dimecres al matí | Catalunya Méteo

No obstant això, la tarda serà força moguda i inestable. Creixeran nuvolades en trams de muntanya, però en aquest cas, ja no només seran testimonials.

Descarregaran xàfecs localment intensos i podran anar acompanyats de tempesta i calamarsa. Seran més extensos que dies enrere.

Afectaran amb més probabilitat, sectors del Pirineu i Prepirineu. A més, de punts de la Catalunya Central, Ponent i àrees del prelitoral.

No es descarta algun ruixat dispers  als Ports. Seran possibles cops de vent forts en zones de tempesta.

A la resta, amb el pas de les hores,  el cel quedarà mig ennuvolat o enterbolit.

Mapa de previsió de tarda a Catalunya el 9 de juny del 2021
Mapa de previsió per dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Temps una mica menys lluït

De cara al dijous, s’espera el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims. Així doncs, podran deixar el cel un pèl enteranyinat.

A més, es repetiran els forts xàfecs de tarda. Però, en principi seran més locals i en zones muntanyoses del Pirineu i Prepirineu.

Tot i això, haurem d’anar amb compte amb els ruixats intensos, ja que, com diu la dita, “Pel juny, cada gota com el puny”.

Tot plegat amb una calor al migdia i xafogor a prop de la costa.