Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Fuengirola, Màlaga

Temps diferent segons on anem aquest cap de setmana: Previsió a Catalunya el dissabte 11 de juliol

Dissabte serà el dia més radiant, mentre que les tempestes de tarda aniran a més a diverses comarques
Imatge d'una sortida de sol a Fuengirola, Màlaga
L'ambient d'estiu continua, però amb canvis | Mari Cortés

El temps viurà una mica de tot a Catalunya aquest cap de setmana segons on ens trobem, amb un dissabte radiant tret d’algunes tempestes de tarda al nord, i un diumenge marcat per l’arribada de bandes de núvols alts i prims i xàfecs que afectaran més comarques de l’interior i prelitoral, localment amb força.

Les temperatures també tendiran a baixar una mica, especialment al nord, mentre que a la costa es notarà poc el canvi amb molta xafogor. La setmana vinent seguirem amb la tendència de calor normal per l’època i més tamborinades de tarda.

Mapa de previsió a Catalunya l'11 de juliol del 2020
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 11 de juliol

El dissabte, 11 de juliol, serà el dia clarament més radiant de tot el cap de setmana amb sol que dominarà arreu i tan sols alguns núvols baixos testimonials i puntuals en trams de la costa i nuvolades de tarda que tornaran a deixar xàfecs i alguna tempesta al Pirineu i Prepirineu. Creixeran nuvolades a més punts de muntanya del territori, però en principi sense ruixats.

Pel que fa a les temperatures, es mantindran semblants o baixaran una mica, especialment al Pirineu. La majoria de màximes es mouran entre els 29º i 34º, localment més altes a Ponent i la vall de l’Ebre. En canvi, quedaran més baixes al Pirineu i litoral, amb molta xafogor a tota la costa. La nit tornarà a ser molt pesada i de mal dormir en aquesta zona.

Diumenge 12 de juliol

De cara al diumenge, 12 de juliol, el dia començarà molt semblant al dissabte amb sol i calma, però a partir del migdia i durant la tarda arribaran bandes de núvols alts i prims per tot arreu que enteranyinaran el cel, mentre que les nuvolades de tarda creixeran amb moltes més ganes en àrees de muntanya, amb ruixats i tempestes més extensos i localment forts i amb calamarsa al Pirineu, Prepirineu i Catalunya Central, així com al voltant dels Ports, interior del nord-est i puntualment més punts de l’interior, poden arribar desgastats a última hora a la costa. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) alerta d'alguns xàfecs forts. 

Pel que fa a les temperatures, es mantindran semblants o, inclús, pujaran transitòriament una mica més amb ambient de ple estiu marcat per la calor intensa i la xafogor. Allà on plogui fort, els termòmetres baixaran de cop.

Calor moderada força dies

De cara a la propera setmana, el temps vindrà marcat pels ruixats de tarda que aniran a més a Catalunya fora de zones de muntanya i temperatures que baixaran encara una mica més. Per tant, la calor serà moderada i durant força dies, i no seria fins al proper cap de setmana  quan els termòmetres pujarien amb més ganes.