Imatge d'una finestra plena de gotes d'aigua

Patacada de les TºC, xàfecs i vent, torna l’hivern el cap de setmana: Temps Catalunya el dissabte 6 de febrer

Dissabte arribaran els primers canvis en alguns punts, però serà diumenge el dia més mogut i amb el canvi més important en els termòmetres

Últimes hores de l’ambient atípicament d’inicis de primavera a l’espera dels canvis de temps destacats que anunciem des de fa dies de cara al cap de setmana. I és que l’arribada d’un front atlàntic  obrirà la porta a una baixada clara de les temperatures diumenge amb noves ventades al sud de Catalunya i ruixats a la meitat nord, on l’ambient serà més hivernal. Les màximes cauran entre 5 i 10 graus en comparació al divendres, una patacada important.  

Dissabte ja arribaran els primers canvis, però encara es mantindrà una situació semblant i tranquil·la a molts punts, sobretot com més al nord-est. Tot i això, les temperatures mínimes es donaran al final del dia en molts casos. Arribaran xàfecs al Pirineu i Prepirineu de Lleida, però també alguns de febles i dispersos a l’oest i sud del territori a la tarda, on els núvols aniran a més. Compte perquè tenim pols africana en suspensió i, allà on caiguin gotes, pot quedar tot ben brut. L’ambient d’hivern normal per l’època de diumenge s’allargarà uns quants dies.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dissabte 6 de febrer

De cara al dissabte, 6 de febrer, ens llevarem encara amb una situació semblant, és a dir, ambient poc fred, núvols baixos i boires i pas de núvols alts i prims per tot arreu. No obstant, la nuvolositat ja serà més abundant al Pirineu i Prepirineu, sobretot el de Lleida, on hi arribaran precipitacions amb una cota de neu que començarà als 1.800 metres, però baixarà a última hora fins als 1.200.

A la tarda i vespre, també arribaran alguns ruixats febles o plugims a més zones de Ponent i sud de Catalunya, poca cosa en general. Compte perquè tenim una mica de pols africana en suspensió i això farà que, allà on caiguin gotes, quedi tot ben brut dissabte. És el que es coneix com a pluja de fang. Vent  de garbí moderat a tot el litoral, més intens a la Costa Brava.

Mapa de previsió a Catalunya el 6 de febrer del 2021
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Pel que fa a les temperatures, ja baixaran una mica en general, sobretot a partir del migdia, amb moltes màximes que es donaran al final del dia, ja que la matinada tornarà a ser poc freda per l’època. El descens més marcat es viurà a la cara nord del Pirineu. Màximes de 14º a 19º la majoria, més baixes al Pirineu. No s’esperen glaçades pràcticament ni al Pirineu de matinada.

Diumenge 7 de febrer

El canvi de temps més important el viurem el diumenge, 7 de febrer, quan entrarà la massa d’aire més fred i les temperatures cauran clarament. Un descens que pot arribar a ser d’entre 5 i 10 graus en general en comparació amb divendres, una autèntica patacada. Màximes d’entre 7º i 13º moltes a comarques de Barcelona i Girona, més baixes al Pirineu i Prepirineu. En totes aquestes zones, s’esperen xàfecs en qualsevol moment del dia i cel força ennuvolat, ambient hivernal. Les precipitacions més continuades cauran entre Barcelona i Girona. No s’esperen quantitats importants.

No obstant, al sud de Catalunya bufarà el mestral, tot i que de forma molt més moderada que en dies enrere, i les temperatures no baixaran tant, situant-se al voltant dels 15º les més altes a prop de la costa. En canvi, més baixes a l’interior. Més sol en aquesta zona de Catalunya, així com molts punts de Ponent, on l’ambient serà fred i una mica ventós, però amb força calma.

Mapa de previsió a Catalunya el 7 de febrer del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Atenció amb la cota de neu al Pirineu, que caurà en picat fins als 800 metres, especialment a la cara nord. Fora de la serralada, cota de neu al voltant dels 1.200 metres, raó per la qual es pot veure nevar al cim del Montseny, per exemple.

Setmana vinent més freda

Aquest ambient hivernal normal per l’època, i que deixarà enrere la primavera avançada dels darrers dies, sembla que s’allargarà durant l’inici de la setmana vinent amb nous front atlàntics que portaran alguns xàfecs i més ventades. Els termòmetres remuntarien en la segona meitat de la setmana.