Imatge d'una cortina d'aigua a la ciutat de Barcelona

Noves tongades de xàfecs i tempestes amb calor i xafogor aquesta setmana

Els ruixats tornaran a aparèixer a més comarques, però no tots els dies. Les temperatures patiran pujades i baixades sense grans calorades a la vista

El temps del cap de setmana ha estat marcat pel pic de calor dissabte i primeres nits tropicals a la costa, però sobretot pels forts xàfecs i tempestes de tarda a moltes comarques, especialment de la meitat nord. Una situació que ha millorat clarament dilluns amb ruixats molt més locals i concentrats pràcticament al Pirineu, però compte perquè entre dimarts i dimecres podríem tenir una nova tongada de xàfecs puntualment intensos en alguns punts, mentre que entre divendres i dissabte pot arribar un nou canvi important amb pitjor temps. Tot plegat amb diverses pujades i baixades de les temperatures que faran que la calor i la xafogor es mantinguin moderades en conjunt. 

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dilluns 31 de maig

L’últim dia del mes de maig, el dilluns 31, estarà marcat per un sol a estones esmorteït pel pas de bandes de núvols alts i prims. A la tarda creixeran noves nuvolades, però a diferència del cap de setmana, tan sols deixaran xàfecs al Pirineu , l’Alt Empordà i, més localment, a punts del Prepirineu i dels Ports. No es descarta alguna tempesta intensa i puntual. Temperatures semblants amb calor al migdia d’entre 25º i 30º a la majoria de llocs i xafogor a la costa.  

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 31 de maig del 2021
Mapa de previsió per aquest dilluns a la tarda | Catalunya Méteo

Dimarts 1 de juny

El temps patirà alguns canvis el primer dia de juny, el dimarts 1, ja que l’apropament d’un front complicarà una mica la situació. Aniran creuant intervals de núvols que seran, a estones, més freqüents i espessos que dilluns, sobretot a la tarda. Ja de matinada i primeres hores pot caure algun ruixat feble o plugim a Ponent, Pirineu i Prepirineu, però serà durant la tarda i vespre quan arribaran xàfecs i tempestes per les comarques de l’oest i pel Pirineu i Prepirineu de Lleida que poden ser localment forts. Hi ha alertes activades per forts aiguats per part del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC):

Mapa d'alertes per fortes tempestes a Catalunya l'1 de juny del 20212
Mapa d'alertes per fortes tempestes aquest dimarts | Meteocat

També poden arribar ruixats dispersos i més febles a la resta del territori de forma passatgera i més aïllada, a l’espera que de nit es reactivin alguns patacs d’aigua a prop de la costa. Les temperatures baixaran una mica a l’interior, especialment a Ponent i al Prepirineu de Lleida, però seguirà la calor i la xafogor arreu amb moltes màximes d’entre 25º i 30º.

Dimecres 2 de juny

Haurem d’estar pendents de possibles tempestes o xàfecs sobtats localment forts  durant la nit, matinada i primeres hores del dimecres a prop de la costa, sobretot de Barcelona i sud de Girona. No obstant, tot plegat anirà a la baixa i a la tarda tan sols quedaran ruixats a punts de Girona, Pirineu i Prepirineu. Dia força radiant com més al sud i Ponent amb temperatures cap amunt en conjunt,  però avall al nord-est i Pirineu.

Dijous 3 de juny

Pel que fa al dijous, 3 de juny, hi haurà alguns núvols baixos costaners, sobretot al matí i al sud, sense descartar algun plugim. Es tornaran a repetir algunes nuvolades de tarda a punts de muntanya amb nous ruixats al Pirineu i Prepirineu. Les temperatures es mantindrien semblants.

Divendres 4 de juny

Haurem d’estar pendents del possible i important canvi de temps que arribaria entre divendres i el principi del cap de setmana. Sembla que una borrasca ens portaria ja divendres precipitacions al sud i Ponent que, de cara al vespre, avançarien cap a més comarques. No es descarta alguna tempesta forta, mentre que la calor podria ser més intensa de forma transitòria. Una situació que haurem d’anar confirmant en properes previsions, ja que encara hi ha un grau d’incertesa.

Cap de setmana del 5 i 6 de juny

Finalment, el cap de setmana del 5 i 6 de juny podria començar ben mogut, ja que dissabte podria ser un dia passat per aigua, segons indiquen els mapes a hores d’ara. Les precipitacions caurien a la majoria de comarques, sense descartar alguna forta tempesta. Diumenge milloraria la situació, però quedarien xàfecs a la meitat nord del territori. Una situació ben moguda que haurem d’anar confirmant i que comportaria una baixada de les temperatures.