Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'un paraigües.

El temps es complica a Catalunya: alerten de pluges i tempestes imminents

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat

El temps a Catalunya torna a fer de les seves i sembla que avui tindrem una tarda moguda en diversos punts del territori pel que fa a grans xàfecs, localment intensos, i, alguns d'ells, puntualment acompanyats de tempesta i calamarsa.

Després d'un dimarts especialment intens pel que fa a la meteorologia, sobretot al Camp de Tarragona on s'han pogut observar diverses destrosses a causa del mal temporal, s'espera que aquesta tarda l'escenari es mantingui. Així ho ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya a les seves xarxes socials.

«Els xàfecs, localment intensos, afecten punts de la meitat est del territori; puntualment van acompanyats de tempesta i calamarsa».

A més, en alguns punts com Olot, a la Garrotxa, les precipitacions ja són localment d'intensitat forta.

Ara just fa uns instants, el Servei Meteorològic de Catalunya ha fet pública una imatge del radar meteorològic on es pot observar l'evolució del temporal d'aquesta mateixa tarda de dimecres 17 d'agost.

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, ha activat l'alerta Inuncat davant les pluges intenses i el risc d'inundacions en alguns punts del territori català.

Encara que es preveuen grans ruixats de manera generalitzada, Protecció Civil alerta pel temps violent a les comarques de la Cerdanya, el Pallars Jussà o l'Alt Urgell. On hi pot haver risc de pedra de grans dimensions, ratxes de vent, esclafits i fins i tot tornados o mànegues. D'aquesta manera, demana extremar les precaucions en les comarques esmentades anteriorment.

«Alerta INUNCAT. Avís per temps violent. Risc de pedra de diàmetre > 2 cm, ratxes de vent > 25 m/s, esclafits i/o tornados o mànegues a la Cerdanya, Pallars Jussà i a l'Alt Urgell. Extremeu les precaucions!», ha piulat.

El Tarragonès i el Baix Camp passats per aigua

Aquest dimarts, 16 d'agost, es va registrar un avís per temps violent que va afectar el Tarragonès, a l'Alt i el Baix Penedès i al Garraf

De fet, el pla queda en prealerta per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que aquest dimarts i dimecres encara es poden produir xàfecs localment intensos a gran part del territori. A conseqüència de les darreres pluges intenses, el 112 ha rebut una vuitantena de trucades, la majoria del Tarragonès i el Baix Camp.