Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un home escapant-se de la pluja

El Meteocat alerta de pluges torrencials en 5 comarques en plena onada de calor

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha actualitzat l'avís de situació meteorològica de perill en diverses zones

L'entrada de l'estiu arriba amb unes temperatures inusuals a Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), ha activat fins a tres alertes en diferents punts del país. Així, es preveu que aquest dilluns el temps torni a fer de les seves i la inestabilitat meteorològica serà la gran protagonista d'avui.

Generalment, a gran part del territori català, ens hem llevat amb un cel força clar on hi ha predominat el sol. A partir del migdia, però, es preveu que, amb l'arribada de núvols baixos la jornada s'enfosqueixi una mica. Especialment a les zones del Pirineu, Prepirineu i del prelitoral. 

«Bon dia! Aquest dilluns comença amb alguns valors de temperatura propers als 25 ºC a punts del litoral», ha piulat el Servei Meteorològic de Catalunya.

El Meteocat ha activat tres alertes

Com hem comentat anteriorment, el Meteocat ha activat tres alertes en diverses comarques. Una per calor i per calor nocturna, i les altres per intensitat de pluja. D'aquesta manera, les comarques en alerta pels ruixats d'aquesta tarda són: el Ripollès, la Garrotxa, Osona, el Berguedà i el Moianès

Així, a partir d'aquest migdia s'esperen xàfecs d'intensitat entre febre i moderada, acompanyats de tempesta i localment de calamarsa en punts del Pirineu i del Prepirineu. Al llarg de la tarda baixaran de latitud i podran afectar punts del nord de la depressió Central. 

Imatge del mapa meteorològic a Catalunya de la tarda del 26 de juny de 2023
Aquest és el mapa meteorològic per aquesta tarda del 26 de juny del 2023. | Meteocat

La calor, més present que mai

Per altra banda, les comarques on estan activades les alertes per calor són l'Alt Empordà. Les altes temperatures seran especialment intenses a la nit, fet que podria dificultar el son. Així, tot fa apuntar que amb la intensitat de calor costarà dormir-hi. 

Imatge d'un grup de nois a la platja
La calor arriba amb força a Catalunya. | Europa Press

«El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha actualitzat l'avís de situació meteorològica de perill per calor», ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya a través de les xarxes socials. 

Les alertes per calor s'estendran al llarg del dia a les comarques del Baix Empordà, el Baix Ebre i la Ribera d'Ebre. La temperatura màxima serà lleugerament més baixa, excepte al litoral i prelitoral on pujarà. Els valors més elevats fregaran els 38 ºC a Ponent i a l'interior de les Terres de l'Ebre.