Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de diverses monedes d?euros i una altra imatge d?una dona amb gest de sorpresa

Si tens alguna d'aquestes monedes d'euro, et pots pagar ja les vacances d'estiu

La venda d'algun d'aquests exemplars pot donar enormes quantitats de diners

La col·lecció de monedes ha esdevingut una tendència a l'alça. La numismàtica és una disciplina interessant, i compta amb seguidors molt fidels que estan disposats a donar-ho tot per obtenir les peces més preuades. I vendre'n alguns d'aquests exemplars et pot reportar uns grans ingressos econòmics.

I és que és molt probable que, sense saber-ho, tinguin algunes monedes molt valuoses. Els exemplars més comuns poden assolir preus inversemblants, i et podrien ajudar a tenir unes fantàstiques vacances d'estiu.

El mercat del col·leccionisme mou grans quantitats de diners a tot el món, i les monedes no són una excepció. A les pàgines de subhastes en línia es poden trobar mobles antics, joies importants i altres elements que han guanyat valor amb el pas del temps.

Quines monedes et poden pagar unes vacances?

La situació econòmica a Espanya no és fàcil, i moltes famílies no tenen recursos per gaudir d'unes vacances merescudes. Tot i això, algunes monedes poden convertir-se en un autèntic premi. Poden guanyar molt de valor per diferents motius, com les rareses, errors d'encunyació o la seva baixa presència al mercat.

Les monedes d'1 cèntim, que a priori poden semblar insignificants, poden valer fins a 6.000 euros al mercat de col·lecció. És el cas d'un exemplar emès l'any 2002, que compta amb un error. I és que en una de les cares apareix la Mole Antonelliana de Torí, però hauria d'aparèixer el Castel de la Muntanya de Puglia.

La moneda de 1 cèntim amb la Mole Antonelliana
La moneda de 1 cèntim amb la Mole Antonelliana | Catálogo de monedas

Així mateix, les monedes d'1 i 2 euros són les que, normalment, arriben a un preu més gran. Entre les més buscades hi ha la d'1 euro amb la cara d'Alberto II de Mònaco, encunyada el 2007. Poden arribar a pagar prop de 400 euros.

Muntatge de la moneda d'1 € del 2007 del príncep Albert II de Mònaco en un fons difuminat de monedes
La moneda d'1 euro amb el rostre d'Alberto II de Mònaco | Claudiodivizia

En el cas d'Alemanya, hi ha un grup de monedes d'1 cèntim encunyades el 2002 que poden valdre fins a 8.000 euros. Són uns exemplars fets d'un acer diferent, i tenen un color més fosc. D'altra banda, la moneda de 10 cèntims encunyada a França el 1999 té un valor de 300 euros.

Imatge de fons d´una caixa plena de monedes d´euro i una altra imatge d´una moneda d´1 cèntim de l´any 2002 feta a Alemanya
La moneda de 1 cèntim emesa a Alemanya | Ebay, PixaBay

Si tens algun d'aquests tresors entre mans, no dubtis a acostar-te a un professional perquè taxi la moneda. Si aconsegueixes vendre-la, pot ser que puguis gaudir de les vacances que sempre has desitjat.